21 Haziran 2009 Pazar

Adım Adım Kilo Verme Yolları

Kilo vermek isteyenler için piyasada okadar çok diyet modeli var ki insan hangisini kullanacağını gerçekten de şaşırıyor. Bir çok insan da diyet konusunda oldukça başarısızdır. Bu durum tüm diyetlerin kötü olduğu anlamına mı geliyor? Cevap basit hayır....

Günlük diyetlerin içinde çok değişik diyet modelleri bulunmaktadır. diyet modellerinden en çok bilineni günümüzde de oldukça çok kullanılan lahana diyetidir.

Diyetlerin değişik bir dorunu daha vardır. kilo verdiniz diyelim eğer diyeti bırakırsanız kilolarınız anında geri size yapışacaktır. adım adım zayıflama işte bu yönden daha avantajlıdır. adım adım zayıflamaya başlamadan önce bu işte ciddi olduğunuzu kendi kafanıza yerleştirmelisiniz.Adım adım zayıflamada kalori hesabı oldukca önemlidir. bu size günlük kaç kalori almanız grektiğini aldığınız kalorilerden ne akdarının fazla olduğunu gösteren eşsiz bir modeldir. Bu kalori hesapları kişlere özel yapıldığından dolayı her kese ayrı bir kalori cetveli çıkartılmalıdır.

bir de otomatik kalori sayacı vardır. otomatik kalori sayacı kişinin günlük kalori miktarını hafızasında tutarak ne kadarının fazla olduğunu kişiye söyler. günlük aldığınız kalorileri sayarak zayıflama gerçekten diğer yöntemelre göre oldukca kullanışlı ve başarılıdır. Eğer günlük koleri ihtiyacının altında kalori alırsanız kendinizi oldukca yorgun ve halsiz hissedersiniz. tam aksine günlük kalori ihtiyacnızın fazlasını alırsanız bu da size kilo olarak geri dönecek ve yaptığınız diyetin hiç bir anlamı kalmayacaktır.

Yemek listesi çıkarma

Yemek listesi çıkarma diyet yapanların vazgeçilmezidir. çünkü yemek listesi yaparak hem günlük kalori miktarını takip edeceksiniz hem de düzenli bir beslenme gerçekleştireceksiniz.

Rejim insanın kendisini aç bırakması anlamına gelmez yağlı gıdalardan kendini uzak tutması anlamına gelir. bundan dolayı rejim ya da diyet dediğimizde kişinin kendisini aç bırakması değil yağlı gıdalardan uzak durması anlamına gelir.

Planı uygulamak

Yapılan diyet planının uygulanabilir şeyler içermesi gerekir eğer plan askıda kalacaksa hiç plana girmeemek daha doğru bir davranış olacaktır. bu hangi tür gıdaları tüketeceğinizi size gösteren bir klavuz olacaktır.

Tarifler
Eğer sizin elinizde kalorisiz yemek tarifleri yoksa sitemizden yemek tariflerine ulaşmanız mümkündür. böylece diyetiniz amacına ulaşacaktır. İStediğniz an internet üzerinden yemek tariflerine ulaşarak kendiniz kalorisiz beslnme rehberi oluturabilirsiniz.

Motivasyon

Motivasyon olmadan bir diyetin başarılı olması mümün müdür? pek değil. gerçek kilo verenleri konuşturasnı hepsi bir kilo verme armaına o kadar sıkı sıkıya sarılmıştır ki hayret edersiniz. bu da diyette motivasyonun önemini gözler önüne sermektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder