21 Haziran 2009 Pazar

Domuz Gribi İnsandan İnsana Bulaşiyor

Haberleri izlerken bir şeye şahit oldum. artık domuz gribinin insandan insana bulaştığını duydum. bunun ne kadar korkun birşey olabileceğini aklınız alıyor değil mi. domuz gribinin sandan insan bulaşması kadar dünyada kötü bir vaka yoktur galiba. eğer gerekli önlemler alınmazsa bu çağımzıın vebasından daha kötü sonuçlara varabilir.
Geçen yüzyıllardaki hastalıkları incelediğimizde dünyada derin yaralar açan bir çok hastalığın insandan insana doğal yollarla bulaştığını görürüz. mesela ortaçağ zamanında veba insandan insana solunum ve dokunmayla geçmiştir ve biliyorsunuz ki bir çok kişinin ölmesine sebep olmuştur.

Normal bir grip virüsü bile insanları olumsuz etkilemektedir. özellikle 0-7 yaş arası çocuklar ve 60-yukarısı yaşlı insanları normal grip virüsleri olumsuz etkilemetedir. tabi insanların içerisindeki bağışıklık sistemi de insanların bu gripleri kolaylıkla etkisisz hale getirmesinde olumlu bir etkendir. Her yıl dünyamızda değişik virüsler ortaya atılmaktadır. mesela sar virüsü mesela geçen yılki çin gribi. ve en son domuz gribi. tabi insanın aklına komplo teorileri de gelmiyor değil...

Domuz Gribi İle İlgili Komplo Teorileri


En popüler komplo teorisine göre insanların üzerinde büyük yıkımlara yol açabilecek bir grip türü geliştirmeye çalışan amerikalılar her yıl bir virüs türünü geliştirerek ülkelere yaymaktadır. pek de havada kalan bir teori değil aslında. amerikanın dünyaya hhakim olabilmek amacıyla her yolu deneyebileceğini herkes bilmektedir. bir vürüs yayar ve bu virüs insandan insana geçmeye başladığında işte ben bu virüsün panzehirini yaptım dierek git gide kötüye giden ekonomisini daha kolayca düzeltebilir. tabi bunlar komplo teorileri.

Grip virüsleri insandan insana her geçmelerinde mutasyona uyrayarak ilaçlara ve serumlara bağışıklık geliştirirler. bundan dolayı en tehlikeli hastalıklar grip virüslerinden çıkacaktır.Geçmişte bu dünya çapında bir salgın edilmiştir değildir. Virüslü bir köy sadece izolasyon içinde ölmek olabilir (en yakın hastane Köyden fazla 10 mil uzaklıkta) oldu. Şimdi farklıdır: Eğer bir seyahat bir bölgede bir domuz yarış arka kimden bulaşmış olabilir ve başka bir mil binlerce sinek, uzun önce mümkün gribi belirtileri deneyim.
Burada insanların farklı ajanslarına gözlemlemek ve salgınları sadece bu tür hazırlanıyor ve bütün hayatları geçirdim ve şu anda çok iyi bilgi ve domuz gribi hakkındaki tavsiye ile kamu sağlamak için çok çalışma vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder