9 Haziran 2009 Salı

Enerji İçecekleri İle İlgili Gerçekler


Full Throttle, Monster, Red Bull, Rock Star veya Amp gibi isimlerle anılan enerji içecekleri özellikler gençleri etkisi altına alarak piyasaya hızlı bir giriş yapmışlardır. Bu enerji içecekleri birçok bakkal,market ve süper marketlerde kolaylıkla ulaşılabilecel yerelerdedir. peki eneji içecekleri ile ilgili gerçekler nelerdir. Peki bu içecekler vücudumuza gercekten enerji m isağlıyor yoksa bu bir kandirmaca mı?
2005 yılında, enerji içecekleri yalnız Amerikada perakende satış olarak en fazla üç milyar dolar kazandı. Bu rakam giderek arttı ve enerji içecekleri suan bütün dünyaya yayıldı. Anca enerji içeceklerinin geçmişi dünya için pek yeni değildir. ilk enerji içeceği 1905 yılında iskoçyada üretilmiştir.
Yüzyılın ilerleyen yıllarında japon biliamadaları iskoçyada üretilen enerji içeceklerini geliştirerek günümüzde kullandığımı zenerji içeceklerini piyasaya sunmuşlardır.
Bugun piyasada bulunan eneji içeceklerinin içinde ne var? hemen söyleyelim suan piyasadaki enerji içeceklerinin içinde vitamin, şeker,glukoz,tuz,protein,kalori ve karbonhidrat bulunmaktadır.
Ortalama enerji İçecek yaklaşık aynı miktarda kafein içermektedir. ancak hepinizin bildiği gibi piyasada sadece enerji içeceklerinde kafein bulunmaz kolayklı piyasadan bulabilieceğiniz her türlü kola da en az enerji içecekleri kadar kafein içermekdedir.
Enerji içeceği alan çoğu insan bu içeceklerin pek bir işe yaramadığını süşünmektedir.Kafein, bilinen bir uyarıcı, kısa vadede artırmak atiklik ve enerji yapar. Ancak, düzenli ve aşırı kafein kullanımı baş ağrısı, jitteriness, mide bozulması, ve uyku sorunları neden olabilir. Kafein de anksiyete veya palpitations karşılaşabilirsiniz bir hassasiyeti olan kişiler. Enerji içecekleri eleştirenler ayrıca diğer malzemelerin hangi eğitimi değildir ve egzersiz sonra vücut üzerindeki etkileri, endişe, kombinasyonlar, ilgili endişelerini işaret.


Enerji içecekleri alkolle içilir mi


Enerji içeceklerinin alkollerle beraber içilmesi üreticiler tarafından pek önerilmemektedir. Sonucu ölüme kadar varabilien ciddi sağlık sorunlarına yo laçmaktadır.
Bu enerji içecekler için bir diğer potansiyel sorun bar ve kulüp alkol ile ortaklıktır. Red Bull ve votka gibi içecekler olan kokteyl ve uyarıcı etkileri gibi iddia genç kalabalığından ile sık bulunmaktadır. Sorun, ancak, bu enerji içecek maskeleri alkolün etkisi bulunmaktadır. İnsanlar yorgun veya ne kadar aslında içme olduğunu unutmayın, ancak enerji içecekleri hissetmiyorum Mayıs kan's alkol düzeyi maske yok. Aslında, aslında vücudun yeteneği Alkol metabolize için yeri kafein. Eleştirmenler alkol ve enerji içecekleri güvenli olmayan bir kombinasyonu olduğuna inanıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder