18 Haziran 2009 Perşembe

Yoganin Faydalari Nelerdir

Yoga artık çağdaş yaşamın gerektirdiklerinden olan yoğun iş temposu yüksek katlı binalarda oturma stresi günümüzün vebası olan stres gibi konulardan kendimizi uzak tutmak için yapılacak en güel en rahatlatıcı spor yöntemelinden biridir. daha çok stresten kurtulmak ve yorgunluklardan arınmak için yapılır. Güngeçtikçe daha çok insan günü stresinden kurtulmak daha kalişteli bir yaşam şekline dönmek için yoga dersleri almaya başlamıştır. Bu şekilde günlük pratik yaşamının kalitesini artıtran insanlar her geçen gün saha da çoğalmaktadır.

yoganın temel felsefesi


Yoganın temel felsefesi vücudu ancak öncelikle zihni dinç ve zinde tutmakdtır. yogaya başlamadan öne yoganın tüm vücuda iyi geşeceğini düşünmek ve işe yaramama durumunu asla düşünmemek gerekir. Yoga suan batıda daha çok kullanınır.

Yoganın sağladığı yararlar nelerdir



Yoga yapan insanlarda aşağıdaki olumlu değişmeler meydana gelmiştir.
* kas ve eklem ağrılarından kurtulmuşlardır.
* omurga ve omurilikleri güçlenmiş ve sırt ağrıları da gözle görlür bir şekilde azalmıştır.
* genel sağlık durumunda hissedilir iyilşmeler görülmüştür
* vücuttan inanılmaz bir denge meydana gelmiştir
* kan şekeri düzeyi normal seviyelerdedir.
* kollesterol oranları çok azalmıştır. buradan da yoganın kollesterol ve kan şekerine olumlu etk,leri ortaya çıkıyor.
* yoga zayıflamaya da yardımcı oluyor.
* yoga Vücudu ve zihni boşaltarak vücuttaki dengenin yeniden kurulmasına büyük katkıları oluyor.
* şeker hastalığı, astım, obezite, yorgunluk, damar sertliği gibi hastalıklarda yoga yapan insanlarda gözle görülür iyileşmeler sağlanmıştır.
*

Yoga pratikte uygulamalı bir spordur ve yapması oldukça basitttir.

Yoga Ne İçin Yapılır?


Yoganın temelinde kas ve eklemlerin düzenlenmesi sindirim ve dolaşım sisteminin kontrolü, kan basıncının azaltırlması beyin ve diğer hayati organlardaki oksijen seviyesinin arttırlıması hedeflenmektedir. Yoganın diğer sporlara göre üstün özellikleri vardır. mesela bir aeorobikte kişi kendisini sakatlayabbilir ya da bir koşu esnasında dizine bir darbe alabilir yoganın böyle riskleri yoktur. rahatlatır ve rahatlatmaya yönelik her türlü hareketlerle yapılır.

Yeni başlayanlar için yoganın iyi bir eğitmenin yanında başlanması önerilir. bundn sonra kişi kendi yoga tekniklerini uygular.

Yoga Hangi Yaşlar İçin Uygundur

Yoga çocuklar da dahil olmak üzere her yaştan insanlar için uygundur. Yoga disiplini ile kişinin fiziksel ve ruhsal bedani genişler rahatlar ve içindeki kötü duygular biter.Ayrıca nefes egzersizleri, ve hafıza ve konsantrasyonu artırır gençler için yıl boyunca doğal esnekliği için bunları sağlar.
Bu Yoga ve uygulamada çok zaman ve uygulayıcılar günlük rutin içinde koymak fazla çaba sağladığı faydalar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder