7 Temmuz 2009 Salı

Dişleri Beyazlatmak İçin

Dişleri beyazlatmak için neler yapılabilir? Diş lekelerinden nasıl kurtulunur. Şimdi bu gibi sorunların cevabını aramaya çalışalım. Diş beyazlatmak gn geçtikce daha büyük sorun haline gelmektedir İçilen çay kahve kola gibi gıdalar dişlerin daha çabuk sararmasına ve lekelenmesine sebep olmaktadır. Bazı durumlarda da dişlerin kendiliğinden lekelenebilir. Diş lekelenmesi ve sararması değişik sebeplere bağlı olabilir.

Yaş: Yapılan araştırmalarda yaş icle dişlerin sararması arasında bir ilişki bulunduğunu kanıtlamıştır. Yıllar geçtikçe dişler aşınırkararır ve sararır. Bunda kullanılan sigarının da etkisi büyüktür. Sigara sişleri sarartır ve sigaranın sararttığı dişleri yeniden beyazlatmak oldukça zor bir iştir.

Doğal Diş rengi: Kişlerin genetik olarak diş renkleri de önemlidir. bazı durumlarda kişilerin dişleri bembeyazken bazen ne yaparasa yapsın o sarılıktan kurtulmas ımümkün görünmemektedir. Sarı yeşil arası renkleri beyazlatmak gri tonlardaki dişleri beyazlatmaktan daha zordur.

Yeme Alışkanlıkları: Yeme alışkanlıkları dişlerin rengini önemli ölçüde etkilemektedir. Kırmıı şarak havuç, kola, meyve suları, çay, kahve, portakal ve diğer asitliyiyecekler yıllar geçtikce dişlerin beyaz rengini kaybetmesine sebep olmaktadır. Ayrıca zel olarak asit içeren asidik gıdalar diş minesindeki erezyona sebep olmaktadır.

Sigara İçme: Sigara içen kişilerde zaman ilerledikçe nikotinin emilmesiyle orjinal beyaz dişten geriye sağlıksız sarı kahverengi görünümlü bir diş rengi gelmektedir.

Dişleri beyazlatmak için doğal yöntemler aşağıdaki gibidir.

Diş Beyazlatma Merkezleri:
Diş beyazlatma merkezleri en hızlı sonucu alacağınzı yöntemdir. ancak burada dikkat eilmesi gereken bişey kişinin bu konuda uzman oaln birisine başvurması olacaktır. Buradan hareketle bu işi doktorlara yaptırmanızı isterim. Diş beyazlatma merkezlerinde kullanılan yöntem şudur;
nispeten yüksek konsantrasyon peroksit jel bu konuda uzman bir hekim tarafından diş etine deydirmeden diş minesine sürülür. Diş etine deymemesi içinplastik bir bant geçirilebilir.

Evde Diş Beyazlatma Yöntemleri:
Diş hekimleri tarafından önerilen bazı diş beyazlatma setleri diş beyazlatma kürleri uzun ullanımlar sonucunda gerçekten de işe yaramaktadır. Bu kürlerin içerisinde bulunan konsantrasyon peroksit jel ile yapılan diş etine deydirmeksisizn sadece kişinin kend idişlerine süreceği bakımla saaatler sonra bembeyaz dişlere sahip olacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder