14 Eylül 2009 Pazartesi

Horlama Tedavisi

Yapılan araştırmalar horlama tedavi yollarının horlamayı azalttığını ispatlamıştır.

İnsan neden horlar? horlamaya neler sebep olur

Burunda ve hava kanallarına biriken yağ dokusu horlamaya sebep olur. Yapılan araştırmaların sonucunda bir ay süreyle yapılan düzenlü horlamaya karşı egzersizlerle horlama sorununa kökten çözüm bulunmuştur. Horlamanın tedavisi doğrudan insanın hava kanallarını açmasıyla mümküdür. Bu alıştırmaların hedefi, dil tarafındaki kasları kuvvetlendirmektir. Bunu yapmak basittir ve etkisi uzun zamanlar devam eder.

Horlama Tedavisi

Horlama tedavisi için yapıalcak ilk egzersiz esnerken ağzı kapatmak olmalıdır. Böylece boğaz yolunun açıldığını hissedeceksin. Eğer yapabilirsen esnerken dişlerinle ağzına baskı kurabilirsin. Başka bir metot, gülmektir, Daha etkili olacak, eğer herhangi bir gürültüyü yapmamayı denersen, senin ağzının içinde gülmek olurken.

Günlük olarak yapabileceğin egzersizlerden bir tanesi dilini dışarda yatay pozisyonda tutmaktır. Bu pozisyonda dilini otuz saniye tutmayı dene ve bunu günde üç sefer tekrarla. Bu basit alıştırma, senin ağzında kasları sıkmaya yardım edecek, ve sonuç olarak horlamaktan kurtulman için sana yardım edecek. Horlamayı tedavi etmenin başka başka yolları da vardır. Birinci olarak eğer sürekli yorgunsan kendini horlarken bulabilirsin. rahat bir uyku uyumak horlamanın tedavisi olabilir. Horlarken etraftakileri özellikle eşinizi aşırı derecede rahatsız edersiniz.

Aksine ilaçları devralmayı düşünmekten önce veya cerrahi prosedürler boyunca gitmek, alıştırmalar horluyor olan ve faydalarını gören bu basit duruşun bir kısmını denemek için daha iyidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder