3 Ekim 2009 Cumartesi

Depresyon Belirtileri ve Tedavi Yolları

düşük Omega -3 alımı, yağ asitleri ve depresyon yüksek artış arasında bir bağlantı var mı? Son yıllarda yapılan araştırmalar omega 3 yağlarının alımıyla beraber batılı ülkelerdeki depresyona giren insan sayısı arasında doğrudan bir bağlantı ortaya çıkarılmıştır. Benzer bir artış ruhsal bozukluklar ve depresyon belirtileri artış tespit edilmiştir. Buna karşın yine omega yağ ailesinden olan omega 6 yağlarının alımı da ayunı zamanda depresyon tedavilerinde oldukça yğun oalrak tavsiye edilmektedir. şu anda bu omega-6 yağları (mısır, aspir, ayçiçeği, pamuk, susam) gibi bitkilerde yoğun oalrak kullanılmakta ve bu bitkiler depresyonun tedavisinde doğal yöntemler olarak kullanımaktadırlar.
Epidemiyolojik çalışmalar açıkça gibi kan hücreleri ve majör depresyon ile bu acı yağ depolama hücrelerinde omega-3 yağ asitlerinin düşük seviyelerde bulduk yeterli omega-3 yağ asitleri depresyon önemli bir koruyucu bir faktör olabileceğini düşündürmektedir.

Depresyon Belirtileri ve Tedavi Yolları hakkında birkaç ipucu verelim.

1) Doğru yağ asitleri seçimi yapın. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi omega 3 yağ asitleri depresyon tedavisinde pek önerilmezken omega 6 yağ asitleri depresyon tedravisinden oldukça yoğun olarak tüketilmelidir. Omega 6 yağları nerde daha yoğun oalrak vardır .Omega 6 yağları genellikle balıkta balık yağında oldukça çok bulunur.

2) Doğum yapan kadınların depresyona girmeleri oldukça sık görülen bir durumdur. bu yüzden yeni doğum yapan kadınlar daha çok dikkat etmelidir.

3) Diyetleri yaparken çok dikkatli olmalı ayrıca günlük sporumuzu da düzenli oalrak yapmalıyız. Yani araba kullanmak yerine otobüsle işe gitmek yerine pek ala yürüyerek de işe gidiliebileceği unutulmamalıdır.

4) Boya kalemleri ve boya fırçaları alın bu sayede depresyonun kötü etkilerini doğrudan resimi çizerek üzerinizden atabilirsiniz.

5) Günün bazı saatlerinde nefes alma verme etkinliği yapın. Bu sayede kanınıza oksijen dolacak ve kan akışınız hızlanacaktır.

6) Giyinirken dikkat edin. Mavi patlaması olan bir kıyafet giymeniz endorfin hormonu salgılamanıza yardımcı olacaktır.

7) Sıcak bir banyo her zaman kişiyi rahatlatır. Sıcak su stresin neden olduğu ruhsal aşınmayı her zaman alır götürür

8) Gevşeme ve meditasyon egzersizlerine zaman ayırmayı ihmal etmeyin. Gözlerinizi kapatın ve dinleyin. İki dakika boyunca bunu yaparak etrafınızda kaç farklı ses olduğunu işitmeye çalışın.

9) depresyonla mücadele yalnızca ilk savaşın sonunda galibiyetle sonuçlanmaz. Ama kararlılıkla yapılan bir depresyon tedavisi ile kesinlikle kendinizi depresyondan kurtarabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder