27 Ekim 2009 Salı

Hamilelikte Baş Ağrısı Nasıl Geçer

Hamilelikte Baş Ağrısı Nasıl Geçer


Baş ağrısı insanların hayatlarını kabus haline getiren istenmeyen bir durumdur. Baş ağrısı çeken insan eğer bir de hamile i se işte o za man baş ağrısı çekilmez olur. Hamile kadınlarda baş ağrısı bir çok sebepten olabilir ancak şiddeti ne olursa olsun büyük ihtimalle zararsızdır. Hamileliğin her esnasında baş ağrısı olabilri ancak özellikle birinci ve üçüncü üç aylık dönemde ortaya çıkan ve şiddeti giderek artan baş ağrıları doktorlar tarafından yakın incelemeye alınmaktadır. Hamilelikte ortaya çıkan baş ağrısı için genellike uzman görüşleri arasında bir birliktelik bulunmamaktadır .Yan i Hamilelikteki baş ağrısını sebebi nedir sorusuna kesin vereilebilecek bir cevap yoktur. Bu sebepler oldukça karmaşık ve çoktur.

Migrenin Sebep Olduğu Baş Ağrıları



Yapılanb araştırmalar migrenin cinsiyet hormonlarıyla doğru orantılı oarak arttığını göstermektedir Bu durumda da hamilelerde cinsiyet hormonu arttığına göre migren ağrısı çekme ihtimalleri oldukça yüksektir. Hamile kadınların yüzde 15 ile 20 si baş ağrısı çekmektedir. Ve bu baş ağrısı çeken kadınların en az yarısı migrenlerinden dolayı ağrı çekmektedirler. Ancak, migren doğumdan sonra, doğum sonrası dönemde daha da kötüye gidebilir. Her ne kadar migren baş ağrısı anne için şiddetli ağrıya neden olabilir, orada gelişmekte olan fetüs için tehlikelidir.

Hamilelikte baş ağrısı için alınacak ilaçlar



Acetaminophen hamilelikte baş ağrısına karşı alınabilecek bir ilaçtır. Ayrıca aspirin ve ibuprofen gibi reçeteyle satılan ilaçlar da hamilelikte baş ağrısını geçirmek için kullanılabilecek güvenli ilaçlardır. Eğer şiddetli migren ağrıları çekiyorsanız ilaç kullanmadan önce mutlaka doktorunuzla konuşun. Eğer sık sık, zayıflatıcı baş ağrıları yaşıyorsanız, bazı ilaçların avantajları bebeğe, olası risklerden daha fazla olabilir. Bunlara dikkat etmeniz gerekmektedir.

Hamilelikte Baş Ağrısı Nasıl Geçer



*Bazı baş ağrısı düşük kan şekeri tarafından tetiklenir. Bu sebepten dolayı hamilelikte beslenirken çok fazla diyet yapmamaya dikkat edin. Vücudunuzun kalorilere ihtiyacı olacaktır.

* Bol bol su için vücudun susuz kalması dehisrasyona sebep olacaktır ve dehidrasyon da baş ve eklem ağrılarına sebep olmaktadır.

* Yüksek sesle müzik dinlemekten , gürültülü restoranlardan uzak durmak gerekir. yüksek ses kişinin baş ağrısını tetikler

* Çevresel şartların uygun olmasına dikkat edin. az işiklandırılmış bir ortm baş ağrınızı arttırabilir. Ya da dumanlı ya da tozlu bir ortam sizin ağrılarınızı
arttıracaktır.

* Dışarı çıkıp yürüyüş yapın şunu unutmayın ki yapılan kaliteli bir yürüyüş sizi daha iyi hissetdirecektir.

* Meditasyon ve yoga yaparak vücudunuzu dinlendirin.

*Hamileyken iyi bir fikir ilaçların her türlü alarak önlemek için's. Ancak, uygulayıcısı bunu önerir, bir paracetemol ama sizi sayısını sınırlayın.

6 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. çok güzel bilgiler var bu da benim yazım

    http://www.huner.org/hamileyken-bas-agrisi-nasil-gecer.html

    YanıtlaSil
  3. Merhaba;

    Bilgiler için çok teşekkürler, faydalı bir yazı olmuş ellerinize sağlık. Bugün bu konu ile ilgili araştırma yaparken, hamilelik dönemi dışında da hormonal sebeplerden dolayı ortaya çıkan baş ağrıları ile ilgili bir yazı okudum. Faydalı olduğunu düşündüğüm için paylaşmak istiyorum;

    http://istanbella.com/saglik/kadin-ve-aile-sagligi/bas-agrisi-ve-hormonlarin-baglantisi/

    YanıtlaSil
  4. Cook yanlis bilgiler!!! Hamilelikte ibuprofen kullanmak cok zararli asprinde öyle !

    YanıtlaSil
  5. aspirin hamilelikte en çok kullanılan ilaçtır. Kesinlikle gerekli durumlarda kullanılması gereken en önemli ilaç aspirindir. Mesela kan pıhtılaşması gibi. Ve hiçbir zararıda yoktur. Ben hergün iki adet bebe aspirini kullanıyorum. Yanlış biliyorsunuz Fener Bahceli

    YanıtlaSil
  6. leyla hanım dogru soyluyor...

    YanıtlaSil