29 Ekim 2009 Perşembe

Pankreas Kanseri Doğal Tedaviler

Pankreas hastalıklarının en ciddilerinden bir tanedi de pankreas kanseridir. Pankreas kanseri çeşitli sebeplerden dolay ıolabilir. Yani Pankreas kanseri neden olur sorusuna kesin bir cevap vermek mümkün değildir.

Pankreas Kanserinin Belirtileri Nelerdir?

* Sürekli karın ağrısı çekmek. Özellikle pankreas kanserinde eğilince karın ağrısının şiddeti artmaktadır.

* Ağrı sırtınıza doğruysa pankreas kanseri belirtisi olabilir.

* Deride ve ciltte sararmalar. Özellikle göz ve cildin sararması pankreas kanserine sebep olabilir.

* Hızlı Kilo kaybı

* Sürekli olarak bulantı ve kusma isteği

* Pis görünümlü büyük abdest pankreas kanserinin başlıca belirtileri arasındadır.

Pankreas Kanseri Neden Olur?

Pankreas kanseri
nin belirli bir nedeni yoktur. Bir insan pankreas kanseri olabilirken aynı özelliklere sahip, ayını yaşama stiline sahip bir başka insan pankreas kanseriş olmayabilir. Ancak bilinen tek bir gerçek vardır ki pankreas kanseri insandan insana geçmemektedir. Bir insandan başka bir insana bulaşmış bir pankreas kanseri daha yoktur.

Her ne kadar bilim adamları pankreas kanserinin kesin bir sebebini bulamamış olsalar da bazı faktörlerin pankreas kanserine yakalanma riskini arttırdığını çok iyi bilmektedirler. Sigara içmek pankreas kanseri riskini oldukça arttırmaktadır.

Yapılan araştırmalar göstermiştir ki sigara içenlerin pankreas kanserine yakalanma riski içmeyenlere göre iki ya da üç kat daha fazladır. Ayrıca sigarayı bırakan kişlerde bu durm giderek daha da azalma eğilimindedir.

Pankreas Kanserinin Türleri


Pankreas kanseri oluşan hücre tipi ve oluştuğu bölgeye göre 2 ye ayrılmıştır.
* Koşullar bir grup olan hormonları üretmek nöroendokrin tümörler denir
* Lenfoma türü - bir kanser lenfatik pankreas dokusundan kaynaklanan
* Bu birlikte pankreas hücreleri tutan doku gelişen pankreastır.

Pankreas Kanserinin Tanısı Nasıl Konur



* Blirtilerin geçmişi incelenir.
* Fiziksel muayene
* Anemi ve kan şekeri
* Laboratuvar testleri
* Endoskopik retrograd cholangiopancratogram (ERCP)
* CT veya MRKP tarama


Pankreas Kanseri Doğal Tedaviler



Pankreas kanseri de diğer kanser türlerinde olduğu gibi ne kadar erken farkedilirse o kadar çabuk ve sağlıklı olarak tedavi edilir. Yani pankreas kanseri tedavi edilebilir bir hastalıktır. Eğer pankreas kanseri erken teşhi edilemezse tedavi olasılıkları oldukça düşer. Ancak, tedavi edilebilir, semptomlar ve hastanın yaşam kalitesini geliştirilebilir giderilebilir. Pankreas kanseri cerrahi, radyoterapi veya kemoterapi ile tedavi edilir. Araştırmacılar ayrıca, ister bu hastalığın tedavisinde yararlı olabilir görmek için biyolojik tedavi inceliyorlar. Bazen birkaç yöntem de kullanılır.Cerrahi tümünü veya bir kısmını pankreas kaldırmak için yapılabilir. Bazen de mide bir kısmını kaldırmak için gerekli ise, duodenum ve diğer yakın dokular. Bu işlem bir Whipple prosedürü denir. Biri bloke durumlarda pankreas kanseri, cerrah koledok çevresinde bir bypass veya duodenum oluşturmak mümkün olabilir kaldırılamaz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder