30 Ekim 2009 Cuma

Domuz Gribi İçin En Riskli Grup


Domuz gribi günümüzde artık iyice bilinen bir grip türü haline geldi. Ülkemizde şimdiye kadar yapılan resmi açıklamalara göre domuz gribinden ölen kişi sayısı 3 olarak açıklandı. Domuz gribi bir grip virüsü olan H1N1 Virüsü sebep olmaktadır. Domuz gribi ilk ne zaman ortaya çıktı? Domuz gribi ilk nerde ortaya çıktı. Bu gibi sorunların cevaplarını daha önce de vermiştik. Domuz gribi ilk domuzlardan insana geçti. daha sonra da mutasyona uğrayarak insandan insana geçmeye de başladı. Son aylarda yapılan çalışmalar meyvesini verdi ve ilk domuz gribi aşısı üretildi ve insanlar üzerinde test edilmeden toplu olarak vurulmaya başlandı. Ancak son zamanlarda domuz gribini aşısını bulmak epey zor olmaktadır. Domuz gribi aşısına alternatif bir ilaç var mıdır? Sorunun yanıtı Evet olacaktır tamiflu şurup ya da tamiflu tablettir.

Domuz gribi için en rsikli gruplar arasında çocuklar, yaşlılar ve hamile kadınlarla akciğerlerinde problem olanlar başta gelmektedir.

Hamile kadınlar, özellikle de 20 hafta ve daha uzun süre olanlar domuz gribi aşısı olmak zorundadırlar. Onları teşvik edin.

Beş yaşın altındaki çocuklar
Çocukların Beş yaşında altında bağışıklık sistemi, henüz tam olarak ve bu nedenle de daha yüksek bir risk altındadır gelişmiş değildir.

Kronik Akciğer Hastalığı Olanlar
Çünkü onların bağışıklık sistemi zaten, bu nedenle girildiğini diyabet, kalp ve böbrek sorunları gibi kronik hastalıkları olan kişiler de risk altında, onları biraz daha ona zayıf yapıyoruz.

Tamiflu Domuz Gribi


Tamiflu Domuz Gribine karşı koruyor mu korumuyor mu tartışmaları sürüp giderken son günlerde özellikle büyük şhirlerin tüm eczane ve eczane depolarında domuz gribi aşısı daha piyasaya gelmeden Tamiflu patlaması yaşanıyor. Halkımız kapış kapış Tamiflu alıyor. Ancak öte yandan Amerikalı Sağlık Yetkilileri, Domuz Gribine Karşı Etkili Tamiflu Ve Relenza Gibi İlaçların, Koruyucu Bir Etkisi Olmadığını Açıkladı. Söz Konusu İlaçların Yalnızca Hastalığa Yakalanan Ve Durumu Ağır Olabilecek Hastalarda Kullanılması İstendi. ABD, Mayıs ayında söz konusu ilaçların yazılması için doktorlara açık kapı bırakmıştı. Doktorlar, hastalığın belirtilerini göstermeyen çocuklara bile Tamiflu Ve Relenza'yı 'hastalıktan koruyucu' ilaçlar olarak yazmaya başlamıştı.

Sağlık yetkilileri, domuz gribinin daha da yaygınlaşması üzerine söz konusu ilaçların yüksek risk taşıyan insanlar için saklanmasına karar verdi. Öte yandan

Kuş gribinden sonra domuz gribi de Mısır'da ölümlere sebebiyet veriyor. Mısır Sağlık Bakanlığı, dün domuz gribinden bir kadının hayatını kaybettiğini ve böylece bu hastalıktan dolayı ölenlerin sayısının 4'e yükseldiğini açıkladı. Domuz gribi tehlikesinden dolayı okulların bir hafta geç açıldığı Mısır'da, tehlikenin büyümesi durumunda okulların yeniden kapatılabileceği belirtiliyor.

Dünyada kuş gribinden dolayı ölen sayısının en fazla olduğu ülkeler arasında yer alan Mısır'da şu ana kadar 27 kişinin hayatını kaybetti. Domuz gribinde de benzer bir tehlikenin baş göstermesinden dolayı Mısır hükümeti aldığı bir kararla ülkedeki 300 bin domuzu itlaf etmeye başlamış, bu adım ülkedeki Hıristiyan azınlık arasında büyük bir rahatsızlık meydana getirmiş ve çatışmalar meydana gelmişti.

Mısır, özellikle hava alanlarında domuz gribi tehlikesine karşı güvenlik önlemleri uyguluyor. Sağlık Bakanlığı da televizyonlardan halkın daha duyarlı olmasını ve özellikle de ellerini sabunla yıkamasını öneriyor.

Hareketli Bağırsak Sendromu Ebegümeci


Hareketli bağırsak sendromu ( Irratable bowel syndrome ) şikayetleri son günlerde oldukça artmaktadır. bu sendrom direk beslenmeyle ilgili bir sorun olduğundan dolayı özellikle tatlı tüketen kişilere tavsiyelerde bulunacağız. Özellikle çok atlı tüketen kişilerin bu tatlı tüketim miktarını azalttıklarında kısa zaman sonra şişkinlik, hazımsızlık gaz gibi şikayetlerinde belirgin azalmalar olduğunu gözlemlemektedirler. Hareketli bağırsak sendromuna karşı önerilercek diğer bir tedavi yöntemi de meyve ve sebze ağırlıklı beslenmedir. Kurutulmuş ebegümci de hareketli bağırsak sendromua karşı oldukça iyi gelmektedir. bir tatlı kaşığı kurutulmuş ebegümecini kaynamakta olan suya ykarışıtrarark içiniz. böylece kendiniz zinde hissedeceksiniz.

29 Ekim 2009 Perşembe

Domuz Gribi Aşısının Yan Etkileri

Aşının beklenen yan etkileri hafif ateş, vücut ağrısı, dahil olmak üzere iğneden sonraki birkaç günde halsizlik aşı ve enfeksiyon yerinde ağrıdır. En sık görülen yan etkileri burun akıntısı, burun tıkanıklığı çocuklarda ateş ve yetişkinlerde boğaz ağrısıdır. Domuz gribi aşısının olası olumsuz sonuçlarını gidermek için uluslar arası alanda gerçek zamanlı bilgi sağlama ağı çalışmaları başlatılmıştır.

Domuz Gribinden korunmada kişisel önlemler, Domuz Gribi Haberleri

Öksürür veya hapşırırken ağız ve burun kağıt mendille kapatılmalı ve kullanılan mendil çöpe atılmalı, ellerinizi sık sık sabunla yıkayın ve özellikle öksürdüğünüzde veya hapşırdığınızda yakın temastan mümkün olduğunca kaçının. Domuz Gribi Aşısının Yan Etkileri tam oalrak bilinememektedir. Bunun sebebi ise domuz gribi aşısının daha yeni olması ve insanlar üzerinde henüz testlerimin tamamlanmamasıdır.

A Vitamini Hakkında Bilgiler

A vitamini hem dizisini tamamladıktan kalıntı için retinoidler gibi moleküllerin görünme ailesine ait vitamini. Vitamini, şimdi çeşitli formları mevcuttur retinyl grup önemli bir parçasıdır.
Hayvan yemi olarak ana içeriği olan bir ester, temelde retinyl olan alkol içine ince bağırsakta dönüştürme palmitat vitamindir. Bazı ürünlerde, A da aldehit olarak bulunan vitamin. Asit temelde retinoik asit az miktarda A vitamini içermez ancak retinada insan vücudunun göz parçası olan herhangi bir fonksiyon gösterir.
Bir görürsünüz beta vitamini içeren her türlü-ISO pronoid zinciri tarafından eklenmiştir ionone halkası. Vitamini Bu yapı A vitamini aktivitesi için gereklidir. Bu bir turuncu pigment havuç bulunan beta-karoten iki üretir vitamini kullanıcıları görebilirsiniz vücudun A vitamini seviyesini artırmak için retinyl gruba katıldı.

Mevcut başka karotenler de aralarında vitamini aktivitesi yeteneği taşıyor. Tek bir farklı biçimlerde gibi bu da bir tür bulunan ve retinol gibi vitamini bulabilirsiniz süre gibi hayvansal gıda kaynaklarının tüketimi sarı, çözünebilir yağ, vitamin vizyon ve kemik büyümesinde önemli rol oynamaktadır.

Başka bir formda olan bir kimyasal bileşik vitamini A. bir yıl boyunca bu karbonhidratlar, proteinler ile 1.906 gösteren bulundu vitamini temsil eden, retinoidler ve yağlar için impotant her iki insan ve hayvan.

Şimdi vitamini kullanıcıları bir de gıda çoğunlukla bulunursa bilmek gibi olacaktır. Bir sığır eti, tavuk, hindi, balık, domuz ve karaciğerde A vitamini alırsınız; tatlı patates, havuç, brokoli yaprağı, lahana, tereyağı, ıspanak, yapraklı sebzeler, bu gibi vitamini alımının bir immense kabak vb rolü ve antioksidan aktivitesi gibi görme, gen transkripsiyonu, bağışıklık işlevi, embriyonik gelişim ve üreme, kemik metabolizması, haematopoiesis, cilt sağlığı önemli bir rol oynar .


B12 Vitamini Hakkında Bilgiler

Suda eriyen vitanminlerden bir tanes olan B2 Vitamini vücutta kan üretimi ile beynin işleyişi hakkında önemli bir rol oynamaktadır. Bilimsel olarak B12 Vitamini önem sırası açısından vitaminler sıralandığında ilk 8 faydalı vitaminin içerisinde yer almaktadır.
Vitamin b12 ile ilgili kimyasal bileşikler vitamin etkinliği sahip kategorisine aittir. Bir pazar biyokimyasal pek bulundu eleman içindeki kobalt adını taşıyan en karmaşık vitamini gibi vitamin b12 bulacaksınız. B12 vitamini adlı cyanocobalamin diğer bir formu doğal olarak bulunmayan ancak ilaç, ek olarak kullanılabilir, ve gıda istikrarı nedeniyle ve daha ucuz fiyat piyasada katkı maddesi olarak. Yani, tüketici alımı bir ihtiyacına göre B12 vitamini olabilir.

Bu, bu Vitamin B 12 o methylcobalamin ve adenosylcobalamin vücuttan cynide serbest bırakmak gibi, fizyolojik formları gösterir vücut girer. Gibi hastalığı olan mide vücutta iç faktörlerin salgılanması da yardımcı gelen parietal hücrelerin zarar ilişki zararlı anemi denilen sahiptir B12 vitamini olay oldukça ilginç. Intrinsik faktör tarafından B12 vücut emilimi çok önemlidir ve bir zamanlar eksikliği o kişi B12 vitamini eksikliğinin neden olduğu sonuçları. Bir tane günlük hayatta B12 gibi vitamin b12 kullanabileceğiniz birkaç yöntem vardır vitamer bileşikleri cobalamins ve diğer iki kofaktör olarak form olarak adlandırdığı oluşur kobalt ait 5'-deoxyadenosylcobalamin, ve 5-methyltetrahydrofolate-homosistein methyltransferase vb B12 vitamini beri bileşik formları genellikle öylesine bir B12 vitamini kullanımı gözle önce tıbbi rehberlik aramak gerekir büyük. B12 Vitamini çoğunlukla gıda ve beslenmesine dikkat edenlerde bir sorun teşkil etmemektedir.


Pankreas Kanseri Doğal Tedaviler

Pankreas hastalıklarının en ciddilerinden bir tanedi de pankreas kanseridir. Pankreas kanseri çeşitli sebeplerden dolay ıolabilir. Yani Pankreas kanseri neden olur sorusuna kesin bir cevap vermek mümkün değildir.

Pankreas Kanserinin Belirtileri Nelerdir?

* Sürekli karın ağrısı çekmek. Özellikle pankreas kanserinde eğilince karın ağrısının şiddeti artmaktadır.

* Ağrı sırtınıza doğruysa pankreas kanseri belirtisi olabilir.

* Deride ve ciltte sararmalar. Özellikle göz ve cildin sararması pankreas kanserine sebep olabilir.

* Hızlı Kilo kaybı

* Sürekli olarak bulantı ve kusma isteği

* Pis görünümlü büyük abdest pankreas kanserinin başlıca belirtileri arasındadır.

Pankreas Kanseri Neden Olur?

Pankreas kanseri
nin belirli bir nedeni yoktur. Bir insan pankreas kanseri olabilirken aynı özelliklere sahip, ayını yaşama stiline sahip bir başka insan pankreas kanseriş olmayabilir. Ancak bilinen tek bir gerçek vardır ki pankreas kanseri insandan insana geçmemektedir. Bir insandan başka bir insana bulaşmış bir pankreas kanseri daha yoktur.

Her ne kadar bilim adamları pankreas kanserinin kesin bir sebebini bulamamış olsalar da bazı faktörlerin pankreas kanserine yakalanma riskini arttırdığını çok iyi bilmektedirler. Sigara içmek pankreas kanseri riskini oldukça arttırmaktadır.

Yapılan araştırmalar göstermiştir ki sigara içenlerin pankreas kanserine yakalanma riski içmeyenlere göre iki ya da üç kat daha fazladır. Ayrıca sigarayı bırakan kişlerde bu durm giderek daha da azalma eğilimindedir.

Pankreas Kanserinin Türleri


Pankreas kanseri oluşan hücre tipi ve oluştuğu bölgeye göre 2 ye ayrılmıştır.
* Koşullar bir grup olan hormonları üretmek nöroendokrin tümörler denir
* Lenfoma türü - bir kanser lenfatik pankreas dokusundan kaynaklanan
* Bu birlikte pankreas hücreleri tutan doku gelişen pankreastır.

Pankreas Kanserinin Tanısı Nasıl Konur



* Blirtilerin geçmişi incelenir.
* Fiziksel muayene
* Anemi ve kan şekeri
* Laboratuvar testleri
* Endoskopik retrograd cholangiopancratogram (ERCP)
* CT veya MRKP tarama


Pankreas Kanseri Doğal Tedaviler



Pankreas kanseri de diğer kanser türlerinde olduğu gibi ne kadar erken farkedilirse o kadar çabuk ve sağlıklı olarak tedavi edilir. Yani pankreas kanseri tedavi edilebilir bir hastalıktır. Eğer pankreas kanseri erken teşhi edilemezse tedavi olasılıkları oldukça düşer. Ancak, tedavi edilebilir, semptomlar ve hastanın yaşam kalitesini geliştirilebilir giderilebilir. Pankreas kanseri cerrahi, radyoterapi veya kemoterapi ile tedavi edilir. Araştırmacılar ayrıca, ister bu hastalığın tedavisinde yararlı olabilir görmek için biyolojik tedavi inceliyorlar. Bazen birkaç yöntem de kullanılır.Cerrahi tümünü veya bir kısmını pankreas kaldırmak için yapılabilir. Bazen de mide bir kısmını kaldırmak için gerekli ise, duodenum ve diğer yakın dokular. Bu işlem bir Whipple prosedürü denir. Biri bloke durumlarda pankreas kanseri, cerrah koledok çevresinde bir bypass veya duodenum oluşturmak mümkün olabilir kaldırılamaz

27 Ekim 2009 Salı

Domuz Gribi Aşısının Zararları

Sonbaharı iyice yaşadığımız şu günlerde günlerimizi bizlere zehir eden bazı olaylar olmaktadır . B uolayların en başında da domuz gribi gelmektedir. Domuz gribi halk diline domuz girbi olarak bilinmekte ancak doktorlar arasında ve genel anlam da da H1N1 virüsü olarak bilinmektedir. Son baharın gelmesiyle beraber soğuyan havalar yanında değişik tehlikeleri de getirmektedir. Bu tehlikelerin en başında da domuz gribi gelmektedir. Domuz gribi ölümcül bir hastalık değildir. Ölümcül bir hastalık olmamakla beraber iyi bakılmazssa yani hastaya gereken ilgi ve alaka gösterilemezse domuz giribi öldürü mü? Evet kesinlikle ölümcül olabilmektedir.

Domuz gribi aşısı son günlerin en popüler konularından bir tanesi oldu. Domuz gribi aşısı çoğu kişiye göre daha denenmeden insanlar üzerind ekullanılmaya başlandı ve bu aşının yan etkileri hala bilinmemektedir. Bütün ülkelerle birlikte ülkemiz de domuz gribi aşısını stoklamaya başlamıştır ancak yapılan açıklamalar gösteriyor ki şuan kadar üretilen aşılar ancak ve ancak gerekli miktarın sadee 3 te 1 ini oluşturmaktadır. Ülkemiz sağlık bakalığının açıklamasına göre domuz gribine karşı her türlü önlemler alındı ve yeterli kadar aşı stokları yapıldı. İşte sorun burda domuz gribi aşısı zararlı mı?
H1N1 aşısının bir sıkıntısı ve arz nüfus karşılamak için yeterli olacaktır. Tayına bağlama Bazı tipi yerine, ilk aşılar insanlara en çok ihtiyaç olacak ile sunulacak. Bu grup, hamile kadın, dört yaş altındaki çocukların, kamu sağlık çalışanları içerir. Kamu sağlığı yetkilileri endişe duyuyor musunuz? Dünya Sağlık Örgütü, dünya bu grip suşu geniş ulaşması nedeniyle bir salgın ilan etti.
Kesinlikle ciddi bir H1N1 aşısı sıkıntısı görünüyor.

Domuz Gribi Aşısının Zararları




Domuz gribiyle ilgili çalışmalar halen devam etmektedir. Ülemizde de ODTU ve Yıldız Teknik Üniversitesi gibi büyük üniversiteler de domuz gribiyle ilgili araştırmalar yapmakta ve domuz gribine karşı bir aşı geliştirmeye çalışmaktadırlar. yapıla anaonslarda domuz gribi aşısının zararlı olmadığı söylenmektedir. Ancak domuz gribi aşısı olan bir ponpon kızın yürüme hareketini pek de sağlıklı yerine getirmediğini görmekteyiz. Ayrıca yapılan açıklamalarda hamile kadınlara yapılacak domuz gribi aşısının daha az yat etkisi olan başka marka bir aşı olacağı açıklaması da kafaları karşıtıran bir durumdur. Başba bir sebep ise domuz gribi aşısınındah insan üzerinde denememiş çok yeni bir aşı olmasıdır. Ayrıca yapılan açıklamalara baktığımızda domuz gribinin otistik çocuklara uygulanmaması gerektiği gerçeği de karşımıza çıkmaktadır. Tüm bu sebeplerden dolayı insanların kafasında soru işaretleri kalmaktadır. İşte bu sebeplerden dolayı domuz gribi aşısı zararlıdır denebilir ya da en azından biraz daha beklemekte fayda var.

Hamilelikte Baş Ağrısı Nasıl Geçer

Hamilelikte Baş Ağrısı Nasıl Geçer


Baş ağrısı insanların hayatlarını kabus haline getiren istenmeyen bir durumdur. Baş ağrısı çeken insan eğer bir de hamile i se işte o za man baş ağrısı çekilmez olur. Hamile kadınlarda baş ağrısı bir çok sebepten olabilir ancak şiddeti ne olursa olsun büyük ihtimalle zararsızdır. Hamileliğin her esnasında baş ağrısı olabilri ancak özellikle birinci ve üçüncü üç aylık dönemde ortaya çıkan ve şiddeti giderek artan baş ağrıları doktorlar tarafından yakın incelemeye alınmaktadır. Hamilelikte ortaya çıkan baş ağrısı için genellike uzman görüşleri arasında bir birliktelik bulunmamaktadır .Yan i Hamilelikteki baş ağrısını sebebi nedir sorusuna kesin vereilebilecek bir cevap yoktur. Bu sebepler oldukça karmaşık ve çoktur.

Migrenin Sebep Olduğu Baş Ağrıları



Yapılanb araştırmalar migrenin cinsiyet hormonlarıyla doğru orantılı oarak arttığını göstermektedir Bu durumda da hamilelerde cinsiyet hormonu arttığına göre migren ağrısı çekme ihtimalleri oldukça yüksektir. Hamile kadınların yüzde 15 ile 20 si baş ağrısı çekmektedir. Ve bu baş ağrısı çeken kadınların en az yarısı migrenlerinden dolayı ağrı çekmektedirler. Ancak, migren doğumdan sonra, doğum sonrası dönemde daha da kötüye gidebilir. Her ne kadar migren baş ağrısı anne için şiddetli ağrıya neden olabilir, orada gelişmekte olan fetüs için tehlikelidir.

Hamilelikte baş ağrısı için alınacak ilaçlar



Acetaminophen hamilelikte baş ağrısına karşı alınabilecek bir ilaçtır. Ayrıca aspirin ve ibuprofen gibi reçeteyle satılan ilaçlar da hamilelikte baş ağrısını geçirmek için kullanılabilecek güvenli ilaçlardır. Eğer şiddetli migren ağrıları çekiyorsanız ilaç kullanmadan önce mutlaka doktorunuzla konuşun. Eğer sık sık, zayıflatıcı baş ağrıları yaşıyorsanız, bazı ilaçların avantajları bebeğe, olası risklerden daha fazla olabilir. Bunlara dikkat etmeniz gerekmektedir.

Hamilelikte Baş Ağrısı Nasıl Geçer



*Bazı baş ağrısı düşük kan şekeri tarafından tetiklenir. Bu sebepten dolayı hamilelikte beslenirken çok fazla diyet yapmamaya dikkat edin. Vücudunuzun kalorilere ihtiyacı olacaktır.

* Bol bol su için vücudun susuz kalması dehisrasyona sebep olacaktır ve dehidrasyon da baş ve eklem ağrılarına sebep olmaktadır.

* Yüksek sesle müzik dinlemekten , gürültülü restoranlardan uzak durmak gerekir. yüksek ses kişinin baş ağrısını tetikler

* Çevresel şartların uygun olmasına dikkat edin. az işiklandırılmış bir ortm baş ağrınızı arttırabilir. Ya da dumanlı ya da tozlu bir ortam sizin ağrılarınızı
arttıracaktır.

* Dışarı çıkıp yürüyüş yapın şunu unutmayın ki yapılan kaliteli bir yürüyüş sizi daha iyi hissetdirecektir.

* Meditasyon ve yoga yaparak vücudunuzu dinlendirin.

*Hamileyken iyi bir fikir ilaçların her türlü alarak önlemek için's. Ancak, uygulayıcısı bunu önerir, bir paracetemol ama sizi sayısını sınırlayın.

Sertleşme Sorununa Bitkisel Çözümler

Roma imparatoluğundan beri kerevizin sertlşme sorunu yaşayan erkeklerin sorunlarına yardımcı olduğunu hepimiz biliyoruz. Günümüzdede bunun böyle oduğunu düşünenler ve hala bunu svunan lar da bulunmaktadır. Avrupa ve amerikada yapılan araştırmalarda kerevizin erkeklerde sertleşme sorunlarına bire bir olduğuna dair olumlu kanıtlar elde edilmiştir. Erkeklerde sertleşme bozuklukları ve iktidarsızlığın oldukça çeşitli sebepleri vardır. Örneğin iktidarsızlık ile cinsel organın ilişki sırasında sertleşmemesi tamamen birbirlerinden farklı şeylerdir. Bu iki farklı duruma da doğal oalrak farklı öneriler sunulacaktır. Kereviz iktidarsızlığıa karşı anladığımız açıdan bir çözüm getirmemektedir. Kerevi ilişki sırasında sertleşme sorunu çeken erkekler için mükemmel bir doğal çözüm yoludur. Cinsel ilişkiye girememek veya cinsel ilişkiye olan isteğin azalması ile cinsel organın ilişki sırasında sertleşmemesi tamamen birbirlerinden farklı kavramlardır. Bu şikayetler hep iktidarsızlık oalrak adlandırılır.

İktidarsızlık genel bir tanımdır ne tür bir iktidarsizlik problemi olduğunu ancak alanında cinsellik uzmanı olan bir hekim bilebilir. Örneğin halk arasında cinsel arzunun azalması veya olmaması da iktidarsızlık kavramıyla beraber anılmaktadır ancak bu durum yanlıştır.

Orta yaştan itibaren bazı erkekler vücutlarında östrojen hormonu salgılamaya başlar. Bunula beraber cinsel ilişkiye girme isteğinde bir azalma olur. yani cinsel isteksizlik ortayaçıakr. Bu isteksizliğin doğal tedavisine geçmeden önce bu hastalığın tam tedavisini ve teşhiisi için bir doktora görünmekte her zaman fayda vardır.

Kerevizin cinsel isteksizliğe ya da kerevizin iktidarsızlığa olan olumlu etkilerinden bahsettik. ancak birşey daha söylemeliyim ki kereviz tek başına cinsel sorune ya da cinsel isteksiziğe çare değildir. Kerevizin sertleşme sorununa çözüm getirmesi için yanında demir yönünden zengin bir bitki olan ıspanakla beraber tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Ancak bu sayede kereviz sertleşme problemine karşı çözüm olabilir.

21 Ekim 2009 Çarşamba

Ciltteki Siyah Noktalardan Kurtulma

Siyah noktalar çok sıradan cilt sorunu olan sivilcelerin arkasında bıraktıkları istenmeyen görüntülere sebep olan şeylerdir. Siyah noktalara genellikle cilt üzerindeki tıkanmış gözenekler sebep olmaktadırlar. Ölü cilt hücresi ve yanındaki yağ sertleşerek diğer canlı hücrelerin hava ile temasını keser bu durumda hava alamayan hücrenin içinde mikroorganizmalar çoğalmaya başlar ve Propionibacterium deene bakteriler yavaş yavaş sayıca artarlar. Böylece halk arasınCiltteki Siyah Noktalardan Kurtulmada siyah nokta denen hadise meydana gelmiş olur. Siyah nokta oluşur zaman dikkatli sebum ve bakteri kısmen yüzey açık. Tıkanmış yağ hava ile oxidizes ve siyah açın. Tıkanmış içinde çok olarak yüzeye tahliye için uzun zaman alır uzun süre kalabilir.

Siyah Noktalar İçin Doğal Tedaviler

Siyah nokta daha çok T Noktası olarak da bilinen ağız, çene, alından oluaşan t bölgesinde daha çok çıkmaktadır. Yüzde bulunan Sebaceous bezleri çok etkindir. Ancak onlar da yüz, boyun, göğüs, sırt, omuz ve diğer alanlar üzerinde, bu yağ bezlerinde zengin bile silah Herhangi bir yerde olabilir. Cildinizdeki siyah noktalardan kurtulmak için yapmanız gereken ilk adım cildinize 5 dakika süreyle sıcak havlu sarmak ve ardından yumuşak bir fırçayla siyah noktaların olduğu bölgeyi nazikce silmek olacaktır. Bunu yaparken cildinize zarar vermemeye özen göstermelisiniz. Bazı insanlar eczanelerde satılan siyah nokta temizleyicileri kullanmayı tercih de edebilir. Siyah noktalardan kurtulurken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta cildinizle uğraşırken çok çok nazik olmalısınız.

Siyah noktalar için bazı burun ve yüz şeritleri de kullanabilirsiniz.

Eczaneden temin edeceğiniz bir siyah nokta temizleyicisini kuru ve temiz elinizle siyah noktaların yoğun olduğu bir yere yapıştırdıktan sonra 10 dakika kadar bekleyin. 10 dakika beklekten sonra yavaşça olduğu yerden çıkarın. İşte siyah noktaşlarınızdan kurtuldunuz.

20 Ekim 2009 Salı

sayfa_dc58f912dddfdb38.html

sayfa_dc58f912dddfdb38.html

Hamilelerde Domuz Gribi Tedbirleri

Domuz gribi oldukça tehlişkeli bir hastlıktır ve hamilelerde vücütlarındaki kimyasal ve fiziksel yapısı bozulduğu için tehlikelere açıktır. Hamile kadınlar yüksek risk grubu kısa sürede enfeksiyon şüpheli olarak antiviral almak gerekir.Teksasta domuz gribinden ölen hamile akdında olduğu gibi domzu gribinin belirtileri normal bir grip belirtileri gibi seyrettiğind ekaşfedilmesi çok zor tanılanması oldukça güçtür. Bu sebepten dolayı özellikle hastalığa daha meyilli olan hamile kadınların daha dikkatli olmaları ve domuz gribinden korunma yollarına daha dikkatli uymaları gerekmektedir. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (The Centers for Disease Control and Prevention (CDC) ) hamilerlerin neden domuzgribine karşı dikkatli olmaları gerektiği hakkında yayınladığı makalelerind e20 değişik sebepten dolayı hamile kadınların domuz gribindem daha yoğun önlemlerke korunmaları gerektiğini bildirmişlerdir.
Raporda, Meksika - büyük ölçüde Bildirilmeyen - domuz gribi enfeksiyonlarının gerçek sayı, salgın's merkez üssü, büyük olasılıkla zaten ve bunların yaklaşık% 1 32.000 durumlarda ulaşmıştı önerdi hamile kadınlar da vardır. Meksika için Dünya Sağlık Örgütü'nün resmi taksitli 2.059 az 56 ölüm dahil olmak üzere insan enfeksiyonları, doğruladı durdu.

Amerika Birleşik Devletleri şimdi Meksika aştı - salgının kaynağı olduğuna inanılan - olarak ülkenin en salgın etkilenen, DSÖ istatistiklerine göre. Ajans ki domuz 6.497 doğruladı durumlarda grip 33 ülkede, Kanada, İspanya ve İngiltere ile Amerika Birleşik Devletleri ve Meksika dışında çoğu sahip olduğu bildirildi.

Bu arada, geri Meksika, federal sağlık yetkilileri daha kötü ölümler rağmen üzerinde görünüyordu dedi, otoyol 58 ölüm ve domuz 2.282 doğruladı durumlarda grip - iki ölüm ve 223 vaka daha bir artış yükseldi.

Dünya Sağlık Örgütü uzmanı bile hamile kadınlar ve hamile kadınların doktor antiviral ilaç kullanımı azalıyorsa Domuz Gribi karşı Tamiflu ve Relenza gibi antiviral ilaçların daha seçici kullanımı için destek verdi. Sağlık yetkililerine orada agresif nüfus boyunca kendilerini kurtarmak için antiviral ilaç almak, bazı Avrupa ülkeleri göre.

Hamile bir kadın grip tedavisinde antiviral ilaçlar kullanmanın yararları güçlü olan bu durumun içine baktı sahip tıp uzmanları tarafından söylüyorlar uyuşturucular hakkında teorik kaygılar ağır basar. Üç domuz-gribi ABD'de ölümlerin bir Teksas eden diğer sağlık sorunları önce o virüs bulaşmış vardı den yaşındaki hamile bir kadın 33 içeriyordu.

Domuz Gribinden Korunma Yolları

Çoğu insan domuz gribine yakalanmaktan korkmaktadır. Ancak her hastalıkta olduğu gibi domuz gribinden de korunmak alıncak basit tedbirlerle mümkün olmaktadır. Domuz gribinin belirtilerini buradaki yazılarımızda konuşmuştuk. Domuz gribinin belirtiler normal grip gibi seyretmektedir ve bu sebepten dolayı domuz gribine yakalanan kişilerde genellikle normal grip gibi belirtiler olduğu için tespiti zor olmaktadır. Ancak domuz gribinin yalnızda bu türü ölümcül olabilmektedir. Son günlerde amerikan sınırından meksikaya göçen bir göçmen domuz giribi şüphesiyle yattığı hastanede öldü.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Domuz gribine karşı bir aşı geliştirildiğini duyurdu ancak bu aşı hala tam olarak test edilmediği için kullanılması tehlikeli olabilmektedir.

Domuz gribinden korDomuz Gribinden Korunma Yollariuma yollarından en iyisi şimdilik kalabalık ortamlardan uzak durmaktır. Bu sayede diğer insanlarla olan teması en aza indirmiş olursunuz. Alınacak önlemlerden bir tanesi de olabildiğince yolculuklardan uzak durmaktır. Mesela uçak yolculuğunda her ne kadar havalandırma sistemi iyi olsa da yanınızdaki veya önünüzdeki yolcunun domuz gribi olma ihtimali olabilir. Bundan dolayı seyehatlerde domuz gribine yakalanma riskiniz hemen hemen 10 kat daha artacaktır. Bir kez o kişi hapşırma veya öksürük, virüs iletimi oluşabilir. Eğer gerçekten bir uçakta seyahat gerekiyor ve hastalık sözleşme endişe duyuyorsanız, bir yüz maskesi takabilirsiniz. Mesela yolculuk yapmalısınız.

Domzu gribine yakalanmış biriyle öpüşmek veya tokalaşmak daha size H1N1 Virüsünün bulaşma riskini kat ve kat arttıracaktır. Domuz gribinden korunmanın etkili yollarından biri de yiyecek, gözlük veya bardaki çatal bigi malzemelerinizin başkalarıyla paylaşımından vazgeçmektir. Eğer kendinizi hasta ve yorgun hissediyorsanız işte o zaman domuz gibirine yakalanma riskizi diğer sağlıklı insanalra göre daha fazla olacaktır. Bu durumda hissediyorsanız kesinlike işe gitmeyin ve evinizden dişarı asla çıkmayın.

Domuz gribinden korunmanın en etkili yollarıdnan bir tanesi de ellerinizi sürekli oalrak temiz ve hijyenik tutmaktır. Ellerinizi sürekli sabunlu ve bol suyla yıkayın ve temiz olun. Bu durumda, hububat kullanılarak saf alkol, bir likör mağazasından alabilir güçlü alkol (gibi) izopropil alkol kullanarak daha sağlıklı olduğunu (bir ilaç deposu yer alacağı sürtünme alkol gibi.)

Domuz gribi belirtileri ani yüksek ateş, baş ağrısı, öksürük, genel yorgunluk, burun tıkanıklığı ve eklemlerde ağrılar vardır. Bu aynı zamanda büyük olasılıkla deneyim ishal, kusma ve bulantı. Ne zaman hemen bir doktora danışın bu belirtilerin en iyisi var.

Profesor Mehmet Öz Saglikli Yaşama Önerileri

ABD'de yaşayan ünlü Türk kalp cerrahı Prof. Mehmet Öz'ün hazırladığı "yeşil içecek," Amerika'da moda oldu. Ünlü talk şovcu Oprah Winfrey'in programında, formülü kendisine ait "gençlik iksiri" adını verdiği içeceği tanıtan ünlü doktora, binlerce mail geldi.

Yazdığı diyet kitapları Amerika'da satış rekorları kıran Prof. Öz'ün sağlık iksiri, Oprah Winfrey beğenip önerdikten sonra bir anda en popüler içecekler arasında yerini aldı. Oprah Winfrey'in programına katılıp evde bu karışımı hazırlamanın yollarını anlatan Öz, gençlik iksirinin formülünü SABAH'a verdi.

Günde 3-4 bardak içilmesi önerilen, doping etkisi yapan, kilo aldırmayan ve uzun bir yaşam sürmeyi sağlayan formül anti-aging ilacı olarak da kabul ediliyor.

Sekiz farklı sebzeyle hazırlanan karışım, bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor, içindeki anti oksidanlar uzun ve genç bir hayat sürmeye destek oluyor.

Çoluk çocuk herkes tarafından tüketilebiliyor. Diyet yapanlara bu karışım yardım ediyor, beslenme ihtiyaçlarını sağlıyor.

Prof. Dr. Mehmet Öz "Aslında amacım dünyadaki ev kadınlarını eğitmek. Çünkü, onlar çocuklarına, eşlerine bakıyor. Kadınları eğiterek toplumun geneline sağlık bilinci kazandırmak mümkün" diyor.

NASIL HAZIRLANIYOR?

* 2 kâse ıspanak (İyiceyıkayıp karışımın içine çiğ olarak koyabilirsiniz).

* 2 salatalık.

* 1 kereviz.

* Dörtte bir çay kaşığızencefil kökü.

* Maydanoz.

* İki elma.

* 1 tutam ıhlamur.

* Yarım limon

Bu sebzeleri karıştırıp,suyunu çıkardıktan sonragünde 3-4 bardak için.

Profesor Mehmet Öz Saglikli Yaşama Önerileri

ABD'de yaşayan ünlü Türk kalp cerrahı Prof. Mehmet Öz'ün hazırladığı "yeşil içecek," Amerika'da moda oldu. Ünlü talk şovcu Oprah Winfrey'in programında, formülü kendisine ait "gençlik iksiri" adını verdiği içeceği tanıtan ünlü doktora, binlerce mail geldi.

Yazdığı diyet kitapları Amerika'da satış rekorları kıran Prof. Öz'ün sağlık iksiri, Oprah Winfrey beğenip önerdikten sonra bir anda en popüler içecekler arasında yerini aldı. Oprah Winfrey'in programına katılıp evde bu karışımı hazırlamanın yollarını anlatan Öz, gençlik iksirinin formülünü SABAH'a verdi.

Günde 3-4 bardak içilmesi önerilen, doping etkisi yapan, kilo aldırmayan ve uzun bir yaşam sürmeyi sağlayan formül anti-aging ilacı olarak da kabul ediliyor.

Sekiz farklı sebzeyle hazırlanan karışım, bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor, içindeki anti oksidanlar uzun ve genç bir hayat sürmeye destek oluyor.

Çoluk çocuk herkes tarafından tüketilebiliyor. Diyet yapanlara bu karışım yardım ediyor, beslenme ihtiyaçlarını sağlıyor.

Prof. Dr. Mehmet Öz "Aslında amacım dünyadaki ev kadınlarını eğitmek. Çünkü, onlar çocuklarına, eşlerine bakıyor. Kadınları eğiterek toplumun geneline sağlık bilinci kazandırmak mümkün" diyor.

NASIL HAZIRLANIYOR?

* 2 kâse ıspanak (İyiceyıkayıp karışımın içine çiğ olarak koyabilirsiniz).

* 2 salatalık.

* 1 kereviz.

* Dörtte bir çay kaşığızencefil kökü.

* Maydanoz.

* İki elma.

* 1 tutam ıhlamur.

* Yarım limon

Bu sebzeleri karıştırıp,suyunu çıkardıktan sonragünde 3-4 bardak için.

Mehmet Öz Seks Önerileri

NEDEN RENKLİLER YARARLI?
Domates ve diğer renkli sebzeleri yemenizin sizin için yararlı olduğu bir sürpriz değil. Peki neden olduğunu biliyor musunuz ? İçeriğinde bulunan güçlü antioksidanlardan flavonoid ve karetonaid sayesinde serbest radikallerin vücudunuzda oluşturacağı zararları minimuma indirirler. Özellikle yemeniz gereken sebze ve meyveler arasında kırmızı üzüm, domates, kırmızı yaban mersini ve soğan bulunur.

Özellikle domatesi pişmiş yemeniz sizin için çok daha yararlı. Haftada 10 ya da daha fazla yemek kaşığı domates sosunun kansere karşı etkili olduğu biliniyor. Kanserle mücadelede en önemli dostlarınızdan biri olan likopen maddesinin harekete geçmesi için domatesin pişirilmiş olması gerekli.

Haftada 3 porsiyon kadar balık, kanda pıhtılaşmayı önleyerek damar tıkanıklığı riskini düşürür. İçinde bulunan Omega-3 asitlerinden maksimum faydayı alabilmeniz için somon, dil balığı ve alabalığı tercih edin.

YILDA 100 KEZ SEKS
Özellikle erkekler için yılda 100 kez seks yapmak çok yararlı.

Yeşil çayın içeriğinde bulunan polifenol, vücuttaki özgür radikalleri çalıştırarak damarlardaki trafiği arttırır ve hastalıklarla mücadeleye yardımcı olur. Günlük 500 ml içilecek yeşil çayın kalp ve damar hastalıklarını yüzde 26 oranında azaltıldığı yeni bir çalışmada belirlendi. Tabii ki yeşil çayın dozajı arttırıldıkça korunma oranı da artar. Hem erkekler hem de kadınlara koruma oluştursa da, son çalışmanın ışığında bu korumanın kadınlar üzerindeki oranının çok daha fazla olduğu belirtiliyor.

Yoga yapmak sizin için sağlıklı bir alternatif yol olabilir. Yapılan bir araştırmada yoga egzersizlerinin LDL seviyesini bir yıl içinde yüzde 26’ya kadar düşürebildiği belirlenmiş. ( Yoga egzersizi, duruş ve esneme hareketlerinden oluşur. )

Beyninizi genç tutun!
Tek ayak üzerinde durup gözlerinizi kapatın. Dengenizi kaybetmeden duracağınız her an sizin daha genç bir beyine sahip olduğunuzu kanıtlar. Eğer 45 yaş ve üzeriyseniz, 15 saniyelik bir süre gayet iyidir. Yanınızda duran birine süreyi ölçtürün ve dengenizin bittiği an konusunda tam sonuç elde edin.

Mehmet Öz Zayıflama Önerileri

Temel bel ölçüsüyle başlıyor. Birçoğumuz kilolara
kafamızı takarız ama aslında önemli olan bel ölçüsüdür. Çünkü, bel
ölçünüz genel sağlığınız açısından en iyi ve tek göstergedir. Bel ölçüsü
kontrolü programınızın işe yaraması için, ne kadar çok yediğinizi veya
yemediğinizi asla düşünmeyeceğiniz pratik bir plana ihtiyacınız
var.

Nasıl bir egzersiz programı olmalı?

'SİZ
Egzersiz'in bir parçası olan, son derece basit ama bir o kadar da etkili egzersizimi bir deneyin. 'Görünmez
sandalye' adını verdiğim bu egzersizi herkes yapabilir. Basit ve çok etkilidir.
Bütün bacağı güçlendirir. Sırtınızı bir duvara dayayarak sandalyeye oturur gibi
havada oturun (sandalye olmadan!) ve avuçlarınızı dizlerinize
dayayın.

İşiniz bittiğinde kolayca ayağa kalkabilmek için bu hareketi
tutunabileceğiniz bir mobilyanın yanında yapın. Topuklarınızı dizlerinizin tam
altında, 90 derecelik açıyla tutun; omuzlarınız arkaya kıvrılmalı, başınız
duvara dayanmalı. Bu şekilde olabildiğince uzun süre durun ve her seferinde
süreyi 2 dakika artırmaya çalışın. Yüz kaslarınızı gevşetin ve yavaş nefes alıp
verin.

Öğün öncesinde yağ yiyin

Eğer öğüne başlamadan önce
az miktarda doğru türde yağlardan alırsanız, beyninize doyduğunuz sinyalini
göndererek hormon sisteminizi kandırabilirsiniz. Öğünden 20 dakika önce bir
parça yağ yerseniz,

Prensipler neler?

Diyetimin temeli bel
ölçüsüyle başlıyor. Birçoğumuz kilolara kafamızı takarız ama aslında önemli olan
bel ölçüsüdür. Çünkü, bel ölçünüz genel sağlığınız açısından en iyi ve tek
göstergedir. Bel ölçüsü kontrolü programınızın işe yaraması için, ne kadar çok
yediğinizi veya yemediğinizi asla düşünmeyeceğiniz pratik bir plana ihtiyacınız
var.

Çalışanların uygulaması kolay

Yeme sisteminizi
otomatikleştirirseniz kolay. İşte sizler için ailemle birlikte her sabah
yediğimiz kahvaltının tarifi; 5 dakikada hazırlanabilen tipik bir tarif ki ben
buna 'sihirli kahvaltı bombası' adını veriyorum:

- 2 kişilik, kişi başına
136 kalori

- 1 kaşık (1/3 fincan) soya proteini

- 1/2 çorba
kaşığı keten tohumu yağı

- 1/n fincan donmuş çay üzümü

- 1 büyük
boy muz (veya hangi meyveyi seviyorsanız)

- 1/2 çorba kaşığı elma suyu
konsantresi veya bal

- 30 gram buzlu su ve eğer isterseniz, vitamin
tozları

Tüm bunların hepsini bir blendere koyun ve istediğiniz kıvama
gelinceye kadar karıştırın.

'SİZ Egzersiz'in bir parçası olan, son derece basit ama bir o
kadar da etkili egzersizimi bir deneyin. 'Görünmez sandalye' adını verdiğim bu
egzersizi herkes yapabilir. Basit ve çok etkilidir. Bütün bacağı güçlendirir.
Sırtınızı bir duvara dayayarak sandalyeye oturur gibi havada oturun (sandalye
olmadan!) ve avuçlarınızı dizlerinize dayayın.

İşiniz bittiğinde kolayca
ayağa kalkabilmek için bu hareketi tutunabileceğiniz bir mobilyanın yanında
yapın. Topuklarınızı dizlerinizin tam altında, 90 derecelik açıyla tutun;
omuzlarınız arkaya kıvrılmalı, başınız duvara dayanmalı. Bu şekilde
olabildiğince uzun süre durun ve her seferinde süreyi 2 dakika artırmaya
çalışın. Yüz kaslarınızı gevşetin ve yavaş nefes alıp verin.

Neden
çoğu diyet başarısızlıkla sonuçlanıyor?

Çoğu insan doğrusal bir zihin
yapısına sahiptir. Şöyle düşünürler; eğer biraz iyiyse, daha fazla daha iyidir.
Ama sağlıklı beden, genellikle doğrusal değildir. Günde 100 kalori daha az
alırsanız, her ay yarım kilo verirsiniz ve bir etki görmezsiniz. Ama günde 100
kalori daha az alırsanız (daha fazlası daha iyi değil mi?) muhtemelen yoyo
diyetine girersiniz ve verdiğiniz kiloları geri alırsınız. Bunun nedeni, açlığın
metabolizmayı yavaşlatmasıdır.

Aynı zamanda karbonhidrat metabolizmanız
da yavaşlar. Dolayısıyla, sonunda elinize bir şeker çubuğu geçirdiğinizde,
aldığınız kalori çabucak yağa dönüşür.

Stres şişmanlatıyor
mu?

Göbek yağı (omentum) özellikle stresle artar ve stres hormon
alıcıları vardır; dolayısıyla bel ölçünüz, bedensel stresiniz açısından en iyi
göstergedir. Stresle ve bel ölçüsüyle başa çıkmak, büyük ölçüde vücudunuzdaki
iltihaplanma seviyeleriyle başa çıkmak demektir. Omega-3 yağ asidi,
karaciğerlerimizde iltihaplanmaları önleyen proteinleri (PPAR denir) harekete
geçirir ve böylece biyolojimiz obezlikten kaynaklanan iltihaplanmaları gidermede
daha etkili olur.

Bu, fazla kilolardan kaynaklanan hastalıklardan uzak
durmamızı sağlar. Aynı sağlıklı yağlar, açlık hissi uyandıran 'grelin' hormonu
saklar. Yapay yağlar tam aksi etki yapar ve 'nfKB'yi (hücresel seviyede
iltihaplanmalar için en önemli etken) uyarır ve çok zararlı bir etki
yaratır.

Tartılmak yerine belinizi ölçün

Bazı insanlar,
televizyon programlarının sadece akşamları yayınlandığı günlerden beri basküle
çıkmamıştır. Bu sorun değil. Bizim için kilonuzu bilmeniz önemli değil; ama yine
de bu programda ilerlemek istiyorsanız hemen gidin tartılın. İhtiyacınız olan
tek şey bir mezura. Göbek deliğinizin hizasından bel çevrenizi ölçün ve
bulduğunuz rakamı yazın. İdeal sağlık göstergesi olarak, kadınlar için ideal bel
ölçüsü 82 santimdir. Eğer 93 santimi geçerseniz, sağlık riskiniz artar. Erkekler
için ideal ölçü ise 88.5 santimdir. 101 santimden yukarısı sağlık riski
demektir.

Mehmet Öz Zayiflama Önerileri


Temel bel ölçüsüyle başlıyor. Birçoğumuz kilolara
kafamızı takarız ama aslında önemli olan bel ölçüsüdür. Çünkü, bel
ölçünüz genel sağlığınız açısından en iyi ve tek göstergedir. Bel ölçüsü
kontrolü programınızın işe yaraması için, ne kadar çok yediğinizi veya
yemediğinizi asla düşünmeyeceğiniz pratik bir plana ihtiyacınız
var.

Nasıl bir egzersiz programı olmalı?

'SİZ
Egzersiz'in bir parçası olan, son derece basit ama bir o kadar da etkili egzersizimi bir deneyin. 'Görünmez
sandalye' adını verdiğim bu egzersizi herkes yapabilir. Basit ve çok etkilidir.
Bütün bacağı güçlendirir. Sırtınızı bir duvara dayayarak sandalyeye oturur gibi
havada oturun (sandalye olmadan!) ve avuçlarınızı dizlerinize
dayayın.

İşiniz bittiğinde kolayca ayağa kalkabilmek için bu hareketi
tutunabileceğiniz bir mobilyanın yanında yapın. Topuklarınızı dizlerinizin tam
altında, 90 derecelik açıyla tutun; omuzlarınız arkaya kıvrılmalı, başınız
duvara dayanmalı. Bu şekilde olabildiğince uzun süre durun ve her seferinde
süreyi 2 dakika artırmaya çalışın. Yüz kaslarınızı gevşetin ve yavaş nefes alıp
verin.

Öğün öncesinde yağ yiyin

Eğer öğüne başlamadan önce
az miktarda doğru türde yağlardan alırsanız, beyninize doyduğunuz sinyalini
göndererek hormon sisteminizi kandırabilirsiniz. Öğünden 20 dakika önce bir
parça yağ yerseniz,

Prensipler neler?

Diyetimin temeli bel
ölçüsüyle başlıyor. Birçoğumuz kilolara kafamızı takarız ama aslında önemli olan
bel ölçüsüdür. Çünkü, bel ölçünüz genel sağlığınız açısından en iyi ve tek
göstergedir. Bel ölçüsü kontrolü programınızın işe yaraması için, ne kadar çok
yediğinizi veya yemediğinizi asla düşünmeyeceğiniz pratik bir plana ihtiyacınız
var.

Çalışanların uygulaması kolay

Yeme sisteminizi
otomatikleştirirseniz kolay. İşte sizler için ailemle birlikte her sabah
yediğimiz kahvaltının tarifi; 5 dakikada hazırlanabilen tipik bir tarif ki ben
buna 'sihirli kahvaltı bombası' adını veriyorum:

- 2 kişilik, kişi başına
136 kalori

- 1 kaşık (1/3 fincan) soya proteini

- 1/2 çorba
kaşığı keten tohumu yağı

- 1/n fincan donmuş çay üzümü

- 1 büyük
boy muz (veya hangi meyveyi seviyorsanız)

- 1/2 çorba kaşığı elma suyu
konsantresi veya bal

- 30 gram buzlu su ve eğer isterseniz, vitamin
tozları

Tüm bunların hepsini bir blendere koyun ve istediğiniz kıvama
gelinceye kadar karıştırın.

'SİZ Egzersiz'in bir parçası olan, son derece basit ama bir o
kadar da etkili egzersizimi bir deneyin. 'Görünmez sandalye' adını verdiğim bu
egzersizi herkes yapabilir. Basit ve çok etkilidir. Bütün bacağı güçlendirir.
Sırtınızı bir duvara dayayarak sandalyeye oturur gibi havada oturun (sandalye
olmadan!) ve avuçlarınızı dizlerinize dayayın.

İşiniz bittiğinde kolayca
ayağa kalkabilmek için bu hareketi tutunabileceğiniz bir mobilyanın yanında
yapın. Topuklarınızı dizlerinizin tam altında, 90 derecelik açıyla tutun;
omuzlarınız arkaya kıvrılmalı, başınız duvara dayanmalı. Bu şekilde
olabildiğince uzun süre durun ve her seferinde süreyi 2 dakika artırmaya
çalışın. Yüz kaslarınızı gevşetin ve yavaş nefes alıp verin.

Neden
çoğu diyet başarısızlıkla sonuçlanıyor?

Çoğu insan doğrusal bir zihin
yapısına sahiptir. Şöyle düşünürler; eğer biraz iyiyse, daha fazla daha iyidir.
Ama sağlıklı beden, genellikle doğrusal değildir. Günde 100 kalori daha az
alırsanız, her ay yarım kilo verirsiniz ve bir etki görmezsiniz. Ama günde 100
kalori daha az alırsanız (daha fazlası daha iyi değil mi?) muhtemelen yoyo
diyetine girersiniz ve verdiğiniz kiloları geri alırsınız. Bunun nedeni, açlığın
metabolizmayı yavaşlatmasıdır.

Aynı zamanda karbonhidrat metabolizmanız
da yavaşlar. Dolayısıyla, sonunda elinize bir şeker çubuğu geçirdiğinizde,
aldığınız kalori çabucak yağa dönüşür.

Stres şişmanlatıyor
mu?

Göbek yağı (omentum) özellikle stresle artar ve stres hormon
alıcıları vardır; dolayısıyla bel ölçünüz, bedensel stresiniz açısından en iyi
göstergedir. Stresle ve bel ölçüsüyle başa çıkmak, büyük ölçüde vücudunuzdaki
iltihaplanma seviyeleriyle başa çıkmak demektir. Omega-3 yağ asidi,
karaciğerlerimizde iltihaplanmaları önleyen proteinleri (PPAR denir) harekete
geçirir ve böylece biyolojimiz obezlikten kaynaklanan iltihaplanmaları gidermede
daha etkili olur.

Bu, fazla kilolardan kaynaklanan hastalıklardan uzak
durmamızı sağlar. Aynı sağlıklı yağlar, açlık hissi uyandıran 'grelin' hormonu
saklar. Yapay yağlar tam aksi etki yapar ve 'nfKB'yi (hücresel seviyede
iltihaplanmalar için en önemli etken) uyarır ve çok zararlı bir etki
yaratır.

Tartılmak yerine belinizi ölçün

Bazı insanlar,
televizyon programlarının sadece akşamları yayınlandığı günlerden beri basküle
çıkmamıştır. Bu sorun değil. Bizim için kilonuzu bilmeniz önemli değil; ama yine
de bu programda ilerlemek istiyorsanız hemen gidin tartılın. İhtiyacınız olan
tek şey bir mezura. Göbek deliğinizin hizasından bel çevrenizi ölçün ve
bulduğunuz rakamı yazın. İdeal sağlık göstergesi olarak, kadınlar için ideal bel
ölçüsü 82 santimdir. Eğer 93 santimi geçerseniz, sağlık riskiniz artar. Erkekler
için ideal ölçü ise 88.5 santimdir. 101 santimden yukarısı sağlık riski
demektir.



19 Ekim 2009 Pazartesi

Domuz Gribinden Nasil Korunurum

Yüzeylere temaslardan sonra elinizi, ağız ve burna götürmeyin. Ellerinizi sık sık yıkayın. Aşı için doktorunuzun önerilerini mutlaka uygulayın.

- Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Füsun Zeynep Akçam, domuz gribinden, normal bir grip enfeksiyonunda uygulanan yüzeylere temaslardan sonra ellerin yıkanması gibi önlemlerle korunmanın mümkün olduğunu bildirdi.

Doç. Dr. Akçam, dünyada toplum sağlığını tehdit eden domuz gribine karşı herkesin önlem alması gerektiğini söyledi. Bireylerin, hijyenik koşullara dikkat etmeleri halinde hastalıktan korunabileceğine vurgu yapan Doç. Dr. Akçam, hastalığın yaşamsal risk oluşturacağı grupların, doktor kontrolünde mutlaka aşı yaptırması gerektiğini bildirdi. Doç. Dr. Akçam, ''Yüzeylere temaslardan sonra elinizi, ağız ve burna götürmeyin. Ellerinizi sık sık yıkayın. Aşı için doktorunuzun önerilerini mutlaka uygulayın'' dedi.

Her yıl yaklaşık 500 milyon kişinin gribe yakalandığını, domuz gribinin de mevsimsel griple aynı şekilde yayıldığının düşünüldüğünü belirten Doç. Dr. Akçam, şöyle konuştu:

BULAŞMAYI ÖNLEMEK İÇİN

''Domuz gribinin belirtileri, insanlarda görülen grip belirtilerine benzer. Ateş, öksürük, boğaz ağrısı, yaygın vücut ağrısı, baş ağrısı, üşüme-titreme, yorgunluk gibi belirtileri içerir. Bazı vakalarda kusma ve ishal de görülebilir. Grip virüsleri insandan insana, özellikle öksürük ve hapşırma yoluyla bulaşmaktadır.

Grip virüsü bulaşan bir yere dokunulduktan sonra, eller ağız ya da buruna götürüldüğünde de hastalık bulaşabilir. Hasta kişiler, belirtilerin başlamasından bir gün öncesi ve 7 gün sonrasına kadar bulaştırıcıdırlar. Öksürük ve hapşırma yoluyla hasta kişinin tükürük zerrecikleri havaya yayılarak sandalye, masa gibi yüzeylere bulaşabilir. Kişi virüsün bulaştığı bir yere dokunduktan sonra ellerini ağzına, gözlerine veya burnuna sürerse virüs bulaşabilir. Bu yüzeylerde virüsün ne kadar süreyle canlı kalabileceğini etkileyen ısı, nem oranı, yüzey niteliği gibi pek çok faktör söz konusudur. Hasta kişinin temasının olduğu bu yüzeylere dokunulmamalı, herhangi bir sebeple dokunulduysa eller, yüze götürülmeden önce yıkanmalıdır.''

Grip virüsünün yayılmasını önlemek için, yüzeylerin (masalar, kapı kolları, banyo yüzeyleri, mutfak tezgahı, oyuncaklar vb) günlük temizlikte kullanılan deterjanlarla temizlenmesinin yeterli olduğunu savunan Doç. Dr. Akçam, günlük kullanılan temizlik maddeleri dışında klor, hidrojen peroksit, iyotlu antiseptikler ve alkol gibi bazı kimyasal maddelerin de etkili olduğunu kaydetti.

Hastalara ait çarşaf, çamaşır, havlu gibi eşyanın ayrı yıkanmasına gerek olmadığını söyleyen Doç. Dr. Zeynep Akçam, bu eşyaların yıkanmadan başkası tarafından kullanılmaması gerektiğini bildirdi. Doç. Dr. Akçam, hastanın çarşafları, çamaşırları değiştirildikten sonra ellerin mutlaka sabunlu suyla yıkanması gerektiğini belirterek, uyarılarını şöyle sürdürdü:

YILLIK AŞI İÇİN DOKTORUNUZUN ÖNERİSİNİ ALIN

''Öksürme ve hapşırma sırasında ağzınızı ve burnunuzu bir mendil ile kapatın. Tek kullanımlık mendil tercih edin ve mendilinizi kullandıktan sonra çöp sepetine atın. Öksürdükten ve hapşırdıktan sonra ellerinizi bol sabun ve suyla yıkayın. Alkol içeren el yıkama antiseptikleri de etkilidir. Kirli ellerinizle gözlerinize, burnunuza ve ağzınıza dokunmayın. Grip belirtilerin başlamasından 7 gün sonrasına ya da belirtilerinizin tamamen geçmesinden bir gün sonrasına kadar evde istirahat edin. Hastalığın bulaşmaması için çevrenizdeki kişilerden uzak durun. Kalabalık ortama gireceğiniz zaman basit cerrahi maske takın. Bulunduğunuz mekanı sık sık havalandırın. Toz dağılımına neden olacak kuru temizlik işlemlerinden kaçının. Çocuklarınıza mendil kullanma alışkanlığı kazandırın. Yıllık grip aşısı için doktorunuzun önerilerini alın.''

Doç. Dr. Füsun Zeynep Akçam, hastalığın yaşamsal risk oluşturduğu kişilerin, 65 yaşından büyükler, kronik hastalığı olanlar, kalp damar sistemi hastalıkları, akciğer hastalıkları, böbrek hastalıkları, diyabetliler, bağışıklık sistemi baskılanmış kişiler, kanser hastaları, immunsüpresif ilaç kullananlar, steroid kullananlar, huzurevi, bakımevi vb. ortamlarda yaşayanların mutlaka aşı olması gerektiğini kaydetti.

Domuz Gribiyle İlgili Bilinmeyen Gerçekler

-Aşının yan etkilerinin etkisinden daha ölümcül olabileceği konuşuluyor. Bu eleştirileri nasıl değerlendiriyorsunuz?
Herhangi bir ilaç veya aşının yan etkisi olmaması mümkün değil. Su hayati bir sıvı. İçmeden yaşanmaz, ama çok fazla çok içerseniz sudan bile zehirlenmek mümkün. Tıpta etkiler ve yan etkiler masaya yatırılır. Etkileri ağır basıyorsa yan etkileri ağır basmıyorsa buna tamam denir. Bu aşının ölümcül olabileceği iddiaları asılsız ve bilimsel dayanağı yok. Aşı henüz herhangi bir ülkede uygulanmaya girmedi.

-Bu aşının özelliği, diğerlerinden farkı nedir?
Yapı olarak aslında bu bir grip aşısı. İçindeki maddelerde aşağı yukarı aynı. Yan etkileri mevsimsel grip aşısının yan etkileri ile benzer. Geçmişte aşının yan etkilerinden değil, üretimden kaynaklanan bazı hatalar nedeniyle sorunlu aşılar olmuştu. Bu aşıyı o yaşanan sorunlarla karıştırmamak gerek.

-İçindeki adjuvan maddesiyle ilgili eleştiriler var. ABD’deki aşılarda bu madde yok. Bu nasıl bir sıkıntı yaratır?
Bizim şu an kullandığımız bütün aşılarda bu madde var. Sadece ABD aşı firmalarına büyük paralar ödeyerek adjuvansız aşı üretimi istedi. Adjuvan bir alüminyum bileşiğidir. Belli bir yan etkisi var. Eğer paranız varsa, gücünüz varsa, parayı ödeyerek bunu yaptırırsınız. ABD yaptı ama onun için bu şekilde üretilen aşılar yetecek mi göreceğiz. Mevcut aşıyı ABD dışında bütün batı ülkeleri kullanacak.

-Aşı yaptırmaktan çekinenler var. Beklemek isteyenler için ne dersiniz?
Hafif seyrediyor, aşıyı yapmadan beklesek diyenler var ve olacaktır. Ama bu suçiçeği için olsa tamam. Belli sıklıkta seyrediyor. O zaman beklersiniz. Ancak burada böyle bir şansımız yok. Bekleyip göreyim olmaz. Ya aşılayacak ya da aşılamayacaksınız. Virüsün şekil değiştirip daha ölümcül olmasından korkuyoruz. Ölümcül seyrederse onun pişmanlığı olmaz.

-Aşı geldiğinde nasıl uygulanacak? İsteyen herkes yaptırabilecek mi?
Aşı daha gelmeden nerede nasıl bulacağım telaşı başladı. Böyle bir olay yok. Aşı kimsenin isteğine bırakılmayacak. Ne serbest piyasada ne eczanelerde olmayacak. Sağlık Bakanlığı aşıları aşı merkezlerine dağıtacak. Başta gebeler, bebekler, sağlık personeli olmak üzere risk grubuna belli bir liste dahilinde yapılacak.

-Sizin de domuz gribine yakalandığınızı biliyoruz. Nasıl atlattınız?
Eşimle geçen Temmuz’da ABD’ye gittiğimizde yakalandık. İki gün hafif ateş ve kırgınlıkla atlattık. Evde dinlendim. Eğer kronik bir başka rahatsızlığınız yoksa ilaç kullanmak da gerekmiyor. Ateş düşürücü, ağrı kesici kullanılabilir. Bilkentte hastalanan öğrenciler açısından da büyük bir sıkıntı yok. Onlar da bir iki güne iyileşir. Şu anki haliyle korkulacak bir durum yok. Aşının nedeni virüsün şekil değiştirip daha öldürücü olmasını önlemek.

Domuz Gribi Aşısı Zararlı Mı?

Türkiye’yi domuz gribi korkusu sardı. Salgının önüne geçmek için Ekim ayı sonunda uygulanması beklenen aşı daha yapılmadan tartışmaya neden oldu. Aşının ölümcül olabileceği kaygıları dile getirilirken domuz gribi hastalığını atlatmış Türk profesör bu eleştirilere yanıt verdi.

Hacettepe Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, “Yan etkiler diğer uyguladığımız aşıların yan etkilerinden farklı değil. Bu virüs şekil değiştirip daha ölümcül olmasın diye aşının yapılması gerekiyor. Bekleyip görelim olmaz. Ölümcül seyrederse bunun pişmanlığı olmaz” dedi.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’ın çok tartışılan domuz gribi aşısıyla ilgili değerlendirmeleri şöyle:

-Aşının yan etkilerinin etkisinden daha ölümcül olabileceği konuşuluyor. Bu eleştirileri nasıl değerlendiriyorsunuz?
Herhangi bir ilaç veya aşının yan etkisi olmaması mümkün değil. Su hayati bir sıvı. İçmeden yaşanmaz, ama çok fazla çok içerseniz sudan bile zehirlenmek mümkün. Tıpta etkiler ve yan etkiler masaya yatırılır. Etkileri ağır basıyorsa yan etkileri ağır basmıyorsa buna tamam denir. Bu aşının ölümcül olabileceği iddiaları asılsız ve bilimsel dayanağı yok. Aşı henüz herhangi bir ülkede uygulanmaya girmedi.

-Bu aşının özelliği, diğerlerinden farkı nedir?
Yapı olarak aslında bu bir grip aşısı. İçindeki maddelerde aşağı yukarı aynı. Yan etkileri mevsimsel grip aşısının yan etkileri ile benzer. Geçmişte aşının yan etkilerinden değil, üretimden kaynaklanan bazı hatalar nedeniyle sorunlu aşılar olmuştu. Bu aşıyı o yaşanan sorunlarla karıştırmamak gerek.

-İçindeki adjuvan maddesiyle ilgili eleştiriler var. ABD’deki aşılarda bu madde yok. Bu nasıl bir sıkıntı yaratır?
Bizim şu an kullandığımız bütün aşılarda bu madde var. Sadece ABD aşı firmalarına büyük paralar ödeyerek adjuvansız aşı üretimi istedi. Adjuvan bir alüminyum bileşiğidir. Belli bir yan etkisi var. Eğer paranız varsa, gücünüz varsa, parayı ödeyerek bunu yaptırırsınız. ABD yaptı ama onun için bu şekilde üretilen aşılar yetecek mi göreceğiz. Mevcut aşıyı ABD dışında bütün batı ülkeleri kullanacak.

-Aşı yaptırmaktan çekinenler var. Beklemek isteyenler için ne dersiniz?
Hafif seyrediyor, aşıyı yapmadan beklesek diyenler var ve olacaktır. Ama bu suçiçeği için olsa tamam. Belli sıklıkta seyrediyor. O zaman beklersiniz. Ancak burada böyle bir şansımız yok. Bekleyip göreyim olmaz. Ya aşılayacak ya da aşılamayacaksınız. Virüsün şekil değiştirip daha ölümcül olmasından korkuyoruz. Ölümcül seyrederse onun pişmanlığı olmaz.

-Aşı geldiğinde nasıl uygulanacak? İsteyen herkes yaptırabilecek mi?
Aşı daha gelmeden nerede nasıl bulacağım telaşı başladı
. Böyle bir olay yok. Aşı kimsenin isteğine bırakılmayacak. Ne serbest piyasada ne eczanelerde olmayacak. Sağlık Bakanlığı aşıları aşı merkezlerine dağıtacak. Başta gebeler, bebekler, sağlık personeli olmak üzere risk grubuna belli bir liste dahilinde yapılacak.

-Sizin de domuz gribine yakalandığınızı biliyoruz. Nasıl atlattınız?
Eşimle geçen Temmuz’da ABD’ye gittiğimizde yakalandık. İki gün hafif ateş ve kırgınlıkla atlattık. Evde dinlendim. Eğer kronik bir başka rahatsızlığınız yoksa ilaç kullanmak da gerekmiyor. Ateş düşürücü, ağrı kesici kullanılabilir. Bilkentte hastalanan öğrenciler açısından da büyük bir sıkıntı yok. Onlar da bir iki güne iyileşir. Şu anki haliyle korkulacak bir durum yok. Aşının nedeni virüsün şekil değiştirip daha öldürücü olmasını önlemek.

18 Ekim 2009 Pazar

Protein Tozunun Zararlari

Vücut geliştirmecilerin popüler malzemelerinden bir tanesi olan protein tozunu bu makalemizde inceleyeceğiz. Protein tozunun zararları yararlarını hep birlikte tartşacağız. Protein tozu genellikle peyni yapıldıkta sonra geri kalan suyun kurutulmasıyla elde eilen bir besin türüdür. Ama ne zaman o protein tozu geldiğinde, orada kalite sizin satın alabilirsiniz geniş bir varyasyon vardır.
Tüketicilerin aklında her zaman proteinin iyi bir şey oluğu vardır ancak fazla proteinin zararlarını görünce bu fikrinizden vazgeçeceksiniz. Protein tozunu zararlarını hep beraber göreceğiz.

Şimdi yazımıza en popler protein tozu olan peynir altı suyu proteinin içe başlayalım. Peynir altı protein tozu 1990 ların başında vücut geliştiriciler tarafından kullanıldı.
Dallı zincirli amino asitler ve temel amino asitleri yüksek bir içerik ile, peynir altı suyu proteini isteyen herkes için müthiş bir kilo kas üzerine paketi için seçimdi.

Protein Tozunun Bazı Faydaları:

* Karıştırılması ve taşıması oldukça kolay bir besin maddesidir.

* Amino Asitlerin yüksek konsantrasyonlarından oluşur.
* Düşük yağ ihtiva eder
*

Kadınlarda Mantara Karşı Alınacak Önlemler

Çağımızın kadınlarının en sık görünen hastalıklarından bir tanesi de mantaardır. Özellikle kadınlarda çok çeşitli mantar türleri görnebilmektedir. Mantar hastalığına karşı alınabilecek önlemleri bu yazımızda sıralamaya çalışalım.

1) Mantar hastlığından korunmanın en başında az şeker tüketimi gelmektedir. Mantarlar şekerli ortamlarda daha çabuk çoğalırlar.

2) Yoğur mantarların bütün mantar türlerinni can düşmanıdır. Bu serbepten dolay ımantarlara alnacak önlemlerin en başında günlük taze yoğurt yemek gelmektedir. Yoğurt canlı kültür kötü bakterileri öldürmeye yardımcı olacaktır.

3) Sadece Kokusuz beyaz tuvalet kağıdı kullanın.

4) Tampon yani ped alacağınız zaman parfümsüz olmasına dikkat edin.

5) Alacağınız pedlerin ve tuvalet kadğıtlarının kokusuz ve renksiz olmasına dikkat edin bu tür malzemelerin renklendirilmesinde ve kokulandırılmasında oldukça çok yoğunlukta mantar yapıcı ilaçlar ve kimyasal maddeler kullanılmaktadır.

6) Kadınsı spreyler veya kabarcık banyo ürünleri gibi herhangi bir ürün kullanmayın. Bu ürünler aynı zamanda vajina ağırlaştırır.

7) Zorunlu kalmadıkça Douche ürünün asla kullanmayın. Çünkü bu ürün Vajinal PH dengesini bozarak vajinal mantara sebep olabilen bir üründür.

8) İdrara Çıktıktan sonra veya büyük abdest yaptıktan sonra kişisel temizliğinizi yaparken önden arkaya doğru yapmaya özen göstemelisiniz. Bu vajina için maya olası transferi engellemek için yardımcı olacaktır.

9) Denize ya da havuza girdikten sonra hemen mayonuzu çıkarıp kurutmalısınız. Bu Nemli bir ortam maya büyümesini teşvik eder.

10) Herzaman pamuklu kumaşları tercih edin özellikle iç çamaşırlarınızda pamuklu iç çamaşırları kullanın.

11) Dar pantolon, külotlu çorap, naylon külot, giyim veya polyesterden yapılmış gibi sıkı giyim arzını tercih etmeyin. Bir nemli, sıkı çevre maya büyümesini teşvik edecektir.

12) Uyku düzeninizi oluşturun. unutmayın ki dzeli uyku uyuyan kişilerin bağışıklık sistemi çok daha korunaklıdır.

Mantar başa çıkabilecek bir hastalıktır. Kadınlar kendilerine gereken bakımı yaptıkları sürece bu hastalıkları yenmeleri oldukça kolay olacaktır. Mantara karşı piyasadaki ilaçların hemen hemen hepsi bir şekilde etki gösterecektir. Ancak bir kere kullanmayla işe yaramıyor gibi bir hisse kapılmayın.
10)

Anti Depresan İlaçlar

Son yıllarda arta toplum sıkılgnanlığı sayesinde anti depresan ilaçlara daha çok

Domuz Gribi Aşısı Ne Kadar

Son günlerde tekrar popülerliğini arttıran domuz gribi ankara polatlıda özel bir okulda kendisini gösterdi. Resmi kayıtlara göre türkiyedeki domuz gribi sayısı 516 kişi. ancak bu sayının artmasından endişe ediliyor. Son günlerde isveçten müjdeli bir haber geldi .Evet domuz gribi aşısı üretildi.

Domuz gribi aşısı suan piyasalarda mevcut. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçudan bir müjde daha geldi. Okullarımızdaki tüm çocuklarımız domuz gribine karşı aşılanacak. Bu durumda öğrencilere aşı yapılmayacak. Piyasada ise domuz gribi aşısının fiyatını merak edenler Domuz Gribi Aşınısının Fiyatı 100 tl civarı olacağı söyleniyor

16 Ekim 2009 Cuma

Çıban Tedavisi

çıban tedavisi
Bu makalemizde şu konulara değineceğiz Çıban neden olur, çıban neden çıkar, çıban tedavisi, çıban tedavisi nasıl yapılır. doğal yollarla çıban tedavisi...

Çıban en genel tanımıyla vücuttaki irin ve cerahatların vücudun bir yerine birikmesiyle oluşan sağlıksız bir yapıdır. Çıbana şeker hastalığı, akne, dermatit veya şiddetli fiziksel aktivite neden olabilir. Ayrıca düşük bağışıklık, tahriş, bir hastalık, stres, gıda alerjisi, yetersiz beslenme, tıraşla gelen tahriş,kötü temizlik yapma da neden olabilir. Çıbanlar genellikle yumuşak bir şekilde oluşur ve gün geçtikçe sertliği ve ağrısı artan bir sivilceye dönüşür. Çıbanın merkezi genellikle beyazdır ve bu beyazlığın içinde kan hücreleri çıbanın neden olduğu bakterilerle savaş halindedir.

Sonuçta bu çıbana cerrahi oalrak müdahele edilerek çıbana sebep olan bakteriler çıban bölgesinden temizlenebilir. Çıban tedavisinde bazı durumlarda çıbanın kendi kendine patlaması yöntemi izlenebilir. Bu durumda çıbanın etrafını iyice sterilize ettikten sonra yani temizledikten sonra bastırark patlatmak suretiyle çıban patlatılır. Ancak bu yöntem kesinlikle tavsiye edilmez.

Çıban İçin Evde Tedavi Yöntemi


Çıbana yönelik en iyi tadavi yöntemi sıcak ve temiz bir bezle sürekli olarak çıbanın etrafını silmektir. Bu çıbanın üzerindeki tderi tabakasının incelmesine sebep olacaktır. Aynı zamanda çıbanın başına uygulanacak bazı bazı hafif basınçlarda çıbanın patlamasını tetikleyecektir. Bu yöntemi bir müddet denedikten sonra çıban hala sert ise bu yöntemi kullanmaktan vazgeçmeniz önerilir.

Bazı çıbaının tedavi yolları Şunlardır.

* Temdul yaprağının saat başı çıbanın üzerine koyun ve böylece bekletin. Bu sayede çıban yumuşayacak ve kolayca kendisini patlatacaktır.
* Soğan veya sarımsak suyu da çıbanın yumuşamasına ve içindeki irinin dışarı çıkmasına yardımcı olur.

* Kaynatılmış maydonoz suyu da çıbanın tedavisine iyi gelir. Maydonoz suyunu sürekli oalrak kaynatarak elde edilen suyu çıbanın üzerine sürünüz.

15 Ekim 2009 Perşembe

Anksiyete Bozukluğu Nedir

Anksiyete bozuklukları çok çeşitli olabilmektedir. Bunların bir kısmı travma sonrası stres bozukluğu, panik bozukluğu, özgül fobi, yaygın anksiyete bozukluğu, panik bozukluğu, obsesif-kompulsif bozukluk oluşur, ve birçok diğer tıbbi durumlardır.
Kimse normalde çok anksiyete bozuklukları hakkında öğretilir. Öncelikle size ankastiye hakında başlangıç düzeyinde bilgiler vereceğiz. İleri düzey bilgiler için mutlaka doktorunuza danışın. İlerde hayatınızda ankastiye ile ilgili sorunlarla karşılaşabileceğiniz gerçeğini asla unutmayın.

Doktorunuz testler ve sağlık kontrol amacıyla bir tespit yapmak, ve tartışma sırasında yeterli zaman kazanmak için bazı anksiyete bozukluğu ve tedavi alternatifleri hakkında soru sorar. Gerekirse, her zaman ikinci bir randevu alabilirsiniz. Eğer doktorunuzla ilgili bir sorununuz varsa en kısa zamanda doktorunuzu değiştirmenizi öneririz. Anksiyete ile ilgili bir çok bilgiye kitapta ve internetten ulaşmanız mümkündür tabi bu tarz bilgileri başlangıç dzüeyinde alacaınızı unutmayın. İleri düzey bilgiler için mutlaka doktorunuzla konuşun.

Hangi olan anksiyete bozuklukları geçiren insanlar için bir yardım olduğunu ev, ayrılmadan yapabilirsiniz kontrol henüz altındadır. İnternet de başkalarıyla ilgili bulmak için sağlar


Aynı koşullar veya sağlık dünya e-posta, forumlar aracılığıyla ve sohbet odası.

Ancak Internet üzerinde her zaman en doğru olmayabilir bilgi unutmayın. Herhangi bir kişi thei NTERNET on birinden sizin mailman bir doktora ile gönderebilirsiniz. Çok öğrenirsiniz şekilde daha önemli kolayca gerçeğidir anksiyete bozuklukları hakkında bilgi sahibi yapmak olduğunu. Sen gerçekten akıl sağlığı için en iyi kararlar almak için muktedir Sadece zaman tüm bilgileri erişilebilir var.

11 Ekim 2009 Pazar

Yüzden Kilo Verme Yolları

Günümüz modern toplumuna göre ince görünmek ve yüzümüzün ince görünmesi ana kurallardan bir tanesidir. Eğer yüzünüz biraz da tombul ise işte o zaman yüz hatlarıızda gereksiz yağ taşıyorsunuz depoluyorsunuz demektir. Bu durum hem erkekte hem de kadınlarda dış görünüşü doğrudan etkilediğinden dolayı büyük bir sorundur.
Ancak, o da yüzünü vücudunuzun geri kalanına dengeli bir görünüm için biçimli tutmak önemlidir. Yüzden kilo vermek.
Yüzünüzdeki fazla yağlardan kurtulmak diğer bölgelerdeki yağlardan kurtulmadan daha zor görünmektedir. Vücudunuzdaki fazla yağları egzersi veya diyet yaparak yakabilirken bu yüzünüzdeki fazla yağları bu yöntemlerle yakmanız biraz daha zor olabilir.
Bu size saçma gelebilir, ama gerçekten bazı yüz egzersizleri yaparak yüzünüzdeki fazla yağı kaybedebilirsiniz.Ayrıca bu yüz egzersizleri oldukça basit adımlardan oluşur. Öncelikle sadece basit bir yanak hareketi oan gülümsemeyle başlayın. Yüzü zayıflatmak için sadece bir kere bu şekilde çalışmak yeterli değildir. Bunu günce 10 sefer bir kaç dakika yaparsanız olumlu sonuçlar almaya başlayabilirsiniz. Bu egzersizi herzaman yapabilrisiniz. Kitap okurken yemek yaparken veya yolda yürürken el ya da ayak becerileri gerektirmediğinden uygulanabilir bir yüz zayıflatma egzersizidir.

5 Ekim 2009 Pazartesi

Horlamanın Doğal Tedavisi

Eğer horlama sorununuz varsa ve bu sorunu sona erdirmek istiyorsanız hala şansınız vardır. Tabi horlamanın tedavisi için ameliyat seçeneği her zaman vardır. Ancak biz birinci aşamada ameliyat yerine horlamaya doğal tedaviler öneriyoruz. Bu makalede horlamaya basit ve etkili çözümler sunacağız. Üstelik bu çözümler oldukca doğal olacak.

Uyurken başınızı kaldırın, gördüğünüz gibi uyurken başınızı kaldırmak çok kolay ve gerçekten de horlamayı sona erdiriyo yani işe yarayan doğal bir yöntem. Uzmanlar başı kaldırmanın en kolay yolu başınızın altına çift yastık koymak kadar kolaydır. Eğer çit yastıkla uyurken rahat hissetmiyorsanız o zaman daha ortopedik bir yastık alarak deneyebilirsiniz.

Evde horlama sorununa tedavi için bir diğer yöntem de tenis topu kullanarak horlamayı durdurmaktır. Bu tedavide insan kendisine en uygun yöntemi bulmak ve horlamayı sonlandırmak için değişik posizyonlarda yatmalı ve hangi pozisyonda horlamıyorsa o pozisyonu kendisi için sürekli hale getirmelidir. Kesinlikle sırt üstü yatmak horlamaya sebep olur. Buna göre bir uyuma düzeni oluşturun. İşte burda tenis topu çok yardımcı olmaktadır. sen rulo ve Sırtüstü uyumak denemek her zaman, bu bir yan veya karın duruş size dönecektir bir rahatsızlık hissedeceksiniz.
Horlamayla alkol almanın doğrudan ilişkileri vardır. alkol alan bir kişi gece horlar. Alkol ve kasları rahatlatır zaman boğaz kasları size horlama olur.

4 Ekim 2009 Pazar

Karbonat Dişleri Gerçekten Beyazlatıyor mu

Karbonat Dişleri Gerçekten Beyazlatıyor muBu sorunu artık sormayan kalmadı gibi .bu soruınun cevabını makalemizin ilerleyen satırlarında alacaksınız . Ama önce... biz biliyoruz ki diş beyazlatma konusu yüzyıllardır modern insanların uğraşısı haline gelmiştir. Geçen yüzyılın insanları daha kimya konusunda ilerlemedikleri için özellikle diş ybayzlatabilmek için doğal yöntemleri tercih etmişlerdir. Bunların da en işe yarayanı karbonattır. Karbonat yüzyıllardan beri dişleri beyazlatmak için kullanılan doğal bir maddedir.

Karbonat Dişleri Nasıl Beyazlatıyor?

Su içerisinde çözünebilen karbonat molekülleri dişlerinize yapışarak ajnı bir ajan görevi görürler ve dolayısıyla dişlerinizi beyaz tutmaya yardımcı olurlar. Yemekten sonra ağızda oluşan mikroplar ve virüsler dişleri saratmaya çalışır .Suda eriyen karbonat molekülleri bu virüslere saldırarak etkisiz hale getirir. karbonat genellikle sarı ve yeşil tonlarından daha beyaz tonlara beyazlatma etkisine sahiptir. Şimdi sizlere bir soru sormak isiyorum. Karbonat Gerçekten Dişleri beyazlatıyor mu?

Bu testi yapabilmek için öncelikle yeteri kadar karbonat edinelim. Ve biraz tuz da gerekecek. Karbona tile yeteri kadar tuzu bir cam bardağa koyarak iyice karıştırın. İyice karıştırdıktan sonra dişlerinizi oluşan bu karşımla fırçalayın. Aynı diş macunu gibi. Son aşamada ise dişlerinizi temiz bir suyla ağzınızı çalkalamak süretiyle temizleyin. Bu işlemi düzenli olarak bir kaç haftafa tekrarladığınızda dişlerinizin gözle görülür bir şekilde beyazladığını göreceksiniz.

Karbonat Dişleri Gerçekten Beyazlatiyor mu


Sivilcenin Doğal Tedavileri

Sivilceleri temizlemek için oldukça çok sayıda ürün mevcuttur. Aslına bu ürünlerin büyük bir çoğunluğu doğal veya doğala yakın hammaddelerden elde edilmektedir. Çay ağacı yağı yüzyıllar boyunca Avusturalya yerlileri Aborjinler tarafından doğal bakteri öldürücü olarak kullanılmıştır. Bazı insanlar bu ağacın sivilceler için de iyi geldiğini söylemektedir.

Sivilcenin Doğal Tedavileri

Sivilceleri temizlemek için oldukça çok sayıda ürün mevcuttur. Aslına bu ürünlerin büyük bir çoğunluğu doğal veya doğala yakın hammaddelerden elde edilmektedir. Çay ağacı yağı yüzyıllar boyunca Avusturalya yerlileri Aborjinler tarafından doğal bakteri öldürücü olarak kullanılmıştır. Bazı insanlar bu ağacın sivilceler için de iyi geldiğini söylemektedir. Bir takım kişiler ise bu çayın aloe vera bitkisel suyu ile karışım yaparak daha da olumlu sonuçlar elde ettiklerini iddia etmektedirler. Bu çay ağacı yağı aynı zamanda dünyanın çeşitli bölgelerinde sivilce ve yara tedavilerinin yapılmasında da kullanılmıştır. Ayrıca bu yağ ölü hücreleri yenileme etkisine de sahiptir.

Lavanta yağı, sivilcelere uygulandığında hasara uğramış dokuları yenileme etkisine sahip aromaterapi ürünüdür.

Sivilceler için bir diğer doğal çözüm de kuşburnudur. Kuşburnu Güney Amerikadaki orjinal ismi "Rosa Masqueta" olarak da anılır. Kuşburnu tomurucklarında içerdiği antioksidan maddeler ve c vitamini sayesinde svilce ve akne tedavilerin inanılmaz başarılıdır.

Tüm bu doğal maddeler ile ilgili hatırlanması gereken bir şey, sivilce aktif bir salgını sırasında iş bulunması. Sivilcelerle başa çıkmak oldukça zordur. Bu yazımızda sivilceler için doğal tedavilere baktık. yşne de önerimiz bu tedavileri doktor kontrolü altında yapmanızdır. Aksi halde yine sonuçlarına siz katlanmak zorunda kalırsınız.

3 Ekim 2009 Cumartesi

Lanolin Nedir

Lanolin yumuşatır ve korur. Hızla cilt tarafından emilir tıkanma olmadan's gözenekleri temizler. Kısaca lanonin hakkında bildiklerimiz bu kadar peki lanonin hakkındaki diğer bilmediklerimiz?

Lanonin Nedir?



Lanonin saf ve doğal bir üründür. Basitçe bir koyundan alımış yündür. Lanonin sadece balmumu koyunundan alınan bir yün türüdür. Alınırken koyunlar incinmez. Muhtemelen koyunların yünü kesilirken lanonin de buarada alınır aksine koyunlar bu işten zevk bile alırlar. Kısaltılmış yün doğal bir soluk-sarı, su itici balmumu kaplıdır.
Ayrıca yün yağ olarak bilinen bu maddenin amacı koyunu sağlıklı ve kuru tutmaktır. alınan bu yünün kaynatılmasıyha ham lanonin elde edilmiş olur. Sonraki adım bu balmumu rafine etmek, ve yabancı maddeleri kaldırmaktır.
Ticari lanolin işleme, arıtma steril ortamlarda yapılır ve birçok aşamalardan geçer. Bu arıtma işlemi lanolin ve emniyet anahtarıdır. Orada lanolin ile iki potansiyel sorunlar var.

1. Kabul edilebilir kozmetik sınıf ve rafine edilmiş olabilir hala yabancı maddeleri içerir, bazıları alerjen olabilir. Lanolin alerjisi olan insanlar muhtemelen arıtma sürecinde kaldırılmış değildi alakasız malzemelerle alerjisi vardır. Ayrıca, bazı üreticiler rengini beyazlatmak için kimyasal bir çamaşır suyu kullanın. Ve bitmiş ürün bitkisel yağlar veya diğer kaynaklardan gelen yumuşak parafin ile karışık olabilir. Orada bu katkı yabancı maddeler olabilir.

2. Bazı lanolin olan DDT, dieldrin, lindane veya diğer zehirli böcek ilacı ile kusurlu olabilir. Bu kanserojen bizim cilt bakımı ürünleri içine onların önünü açmak için It's possible. Çünkü koyun bu veya diğer böcek ile tedavi edilmiştir yemek yeme olabilir olmasıdır.

Nasıl emin olun Lanolin güvenlidir

Yağlı Saçlara Çözüm

Saçlarınız yağlı ince ve kirli mi görünüyor? En son saçınızı dün yıkamanıza rağmen istediğiniz kadar temizolmuyor mu? bazıları neden bir hafta banyp yapmamış olsa da saçları hala temiz görünüyor. İşte tüm bu soruların cevabına bu makalemizde ulaşabileceksiniz. Peki, sorun aslında aşağı yağ bezleri çok fazla yağ üreten bezlerin.Bu cildinizin yüzeyin hemen altında yalan ve yağ asitlerinin aslında kafa derinize korumaya yardımcı bir karışımıdır onlar fazla yağı salgılar. Muhtemelen bu bezler sende gereğinden fazlaca salgı salgılar ve bu da istenmeyen bir durumdur. Bu bezlerin yağ üretmini kontrol altına alırsak yağlı saçlara çözüm de bulmuş oluruz.

Yağlı saçlar neden olur?

Yağlı saçlara sahip olmanın en büyük sebebi genetiktir. Irsidir. Genlerinizde yağlı saçlı olmak varıdr. Bunun için ise yapılabilecek pek bişey yoktur.

Yağlı Saçlar İçin Hangi Şampuan Kullanılmalı

Yapğlı saçlarınız için şampuan seçerken oldukça dikkatli olmalısınız. Seçeğiniz şampuanın çeriği oldukça önemlidir. Mesela yağlı saçlar için alacağınız şampuanın içeriğinde mutlaka sülfat ve düşük seviyelerde lanolin olmalıdır. Bu saç ve saç derisi içinde yağı çıkarmak için yardımcı olacaktır. Eğer kepek yoksa bile, ayrıca bir anti-kömür katranı içeren kepek şampuanı deneyebilirsiniz.Biraz zor olabilir, ancaksaç için her gün yıkanmaya ihtiyacımız vardır. Sıcak havalarda, özellikle de, iki kez saçını yıkamak gerekebilir. Saçlrınızı yıkarken dikkaet etmeniz gereken önemli noktalardan bir tanesi de saçlarınız ıyıkama sırasında şampuanın bi rkaç dakikayı geçmem koşuluyla saçlarınızda kalmasıdır. Bu size yağı temizleyebilmek için gerekn zamnı yaratacaktır. Iyice temizleyin ve sonra şampuan dışarı durulama tekrar ikinci kez işlemi yineleyin emin olun. Yağlı saçlarınızı yıkadıktan sonra iyi bir saç kremi kullanmayı asla unutmayın. Yerine suda durulama, kuvvetli bir biberiye çayı kullanmayı deneyin. Bu bitki yağları yardımcı olan yağ üretim yerinden kafa derinizi kontrol eder

Grip Aşısı Ne Zaman Yapılır

Yaşanan ekonomik krizden dolayı insanların işsizlik oranları biraz daha arttığını görmeteyiz. Şimdi insanlar eskiye göre daha tasarruflu olmak zorunda ve her bir liraya bile ihtiyaç duymaktadırlar. Tabi insanlar ilk olarak gereksiz harcamalarını da kısıtlamaya başlamışlardır. en başta da grip aşılarını kısıtlamışlardır. Tabi biz insanların grip aşılarndan ekonomi yapmalarını hiç onaylamıyoruz çünkü gribe yakalanmış bir insanın hastaneye ayıracapı ekonomik güç grip aşınına ayıracağı paradan daha fazla olacaktır. Ayrıca grip insanlardan insanlara geçebilen hafif bir soğuk algınlığı ile oluşabilen bir hastalıktır. Bununla birlikte gribe yakalanan kişi gereken tedaviyi yaptırmazsa grip kendisini zatürre ye çevirebilir. Yani sizlere önerim grip aşınızı mutlaka yaptırın. Grip aşılarını yaptırarak bu şekilde ortaya çıkabiliecek yüzlerce hastalıktan da kurtulursunuz. Daha önceki yazılarımızdan birinde grip aşının yan etkilerinden bahsetmiştik. Ayrıca Grip doğal tedavilere de girmiştik. Grip aşısı yaptırıldıktan sonra bşr takım grip aşısının yan etkilerini görmek mümkündür. Bu yan etkiler ateşi baş ağrısı, ishal gibi seyredebilir. Bunda endişelenecek birşey yoktur.
Bu sağlık bir yatırım olarak düşünün mümkün gribi salgınları sizi korumak için. Önleme sonra tüm tedavi daha iyi olduğunu ve bu durumda çok daha ucuz olarak.

Meditasyonun Faydaları

Meditasyon binlerce yıldır insanların ilgilendiği özellikle uzak ve yakın doğuda sıklıkla tedavilerde kullanılan bir metottur. Meditasyonda ne kadar az konuşursan o kadar iyidir. Yani kulaklarla dinlemek ağızla konuşmaktan daha dinlendiricidir.

Basit bir benzetme yapacak olursa meditasyon 78 üflemeli çalgı çalan sanatçıları dinlerken u çalgıcıların içerisindeki tek bir keman sesini duyabilmektir. Diğer bütün çalgıcılar ise senin için sessiz olmalıdır. İşte bunu yapabiliyorsan meditasyonun faydalarına erişiyorsunuz demektir.Hala olmak ve sessiz bir fikri olan gürültü ile hava doldurmak çok hitap etmez .... Herhangi bir zamanda orada bu nedenle biz büyük bir grup ve enerji partaking katılmadan biliyor kim Meditasyon olan Dünya yaklaşık elli milyon insan var Ancak güncellenmiştir.
Bu gezegeni çevreleyen toprak "kozmik zihin" bu hiç olduğunu her düşündüm ... ve bu yüzden buluşlar aynı anda birçok yerde meydana is ... insanların kozmik zihnine her yerde olması başına gelen dokunun ... .. hepsi olsun olarak içerir o aynı Eureka anda.

Lazer ile Diş Beyazlatma

Sarı dişler insanları kendisinden uzaklaştırırken beyaz dişler insanların kesinlikle dikkatini çekmektedir.Bu insanlar uzak olanlar kahverengimsi ve lekeli dişlere sahip gelen yaslanmış fark olmalıdır. Şirketinizde çalışan işçilerin sarı dişlerle işe gelmeleri ve bu halleriyle müşterilerle ilgilenmeleri herhalde hoşunuza gitmeyecektir. İşte yukarıda anlatılan bu gibi sebeplerden dolayı sarı dişlerle gezinmek hoş karşılanmamaktadır.
Lazer diş beyazlatma hiç şüphesiz modern tıbbın gelişmesiyle birlikte anlık sonuçlar alınabilecek diş beyazlatma yöntemidir.
Bu ilk adım, diş hekimi plakları kaldırmak için her bir dişi temizler.
Bundan sonra, bir diş beyazlatma jeli uygulanır, özel bir lazer ışığı uygulaması dişin üzerine uygulanır. Böylece dişin üzerine sürülen jel dişin beyazlama işlemini hızlandırmaktadır. Bu işlem tekrar sıklığı lekeleri sıklığı ve miktarına bağlıdır.

Lazerle diş beyazlatmanın maliyeti ülkemizde 1000$ ile 2000$ fiyat aralığındandır .bu fiyatlar lazerle diş beyazlatma merkezine göre de değişkenlik gösterebilir.

Depresyon Belirtileri ve Tedavi Yolları

düşük Omega -3 alımı, yağ asitleri ve depresyon yüksek artış arasında bir bağlantı var mı? Son yıllarda yapılan araştırmalar omega 3 yağlarının alımıyla beraber batılı ülkelerdeki depresyona giren insan sayısı arasında doğrudan bir bağlantı ortaya çıkarılmıştır. Benzer bir artış ruhsal bozukluklar ve depresyon belirtileri artış tespit edilmiştir. Buna karşın yine omega yağ ailesinden olan omega 6 yağlarının alımı da ayunı zamanda depresyon tedavilerinde oldukça yğun oalrak tavsiye edilmektedir. şu anda bu omega-6 yağları (mısır, aspir, ayçiçeği, pamuk, susam) gibi bitkilerde yoğun oalrak kullanılmakta ve bu bitkiler depresyonun tedavisinde doğal yöntemler olarak kullanımaktadırlar.
Epidemiyolojik çalışmalar açıkça gibi kan hücreleri ve majör depresyon ile bu acı yağ depolama hücrelerinde omega-3 yağ asitlerinin düşük seviyelerde bulduk yeterli omega-3 yağ asitleri depresyon önemli bir koruyucu bir faktör olabileceğini düşündürmektedir.

Depresyon Belirtileri ve Tedavi Yolları hakkında birkaç ipucu verelim.

1) Doğru yağ asitleri seçimi yapın. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi omega 3 yağ asitleri depresyon tedavisinde pek önerilmezken omega 6 yağ asitleri depresyon tedravisinden oldukça yoğun olarak tüketilmelidir. Omega 6 yağları nerde daha yoğun oalrak vardır .Omega 6 yağları genellikle balıkta balık yağında oldukça çok bulunur.

2) Doğum yapan kadınların depresyona girmeleri oldukça sık görülen bir durumdur. bu yüzden yeni doğum yapan kadınlar daha çok dikkat etmelidir.

3) Diyetleri yaparken çok dikkatli olmalı ayrıca günlük sporumuzu da düzenli oalrak yapmalıyız. Yani araba kullanmak yerine otobüsle işe gitmek yerine pek ala yürüyerek de işe gidiliebileceği unutulmamalıdır.

4) Boya kalemleri ve boya fırçaları alın bu sayede depresyonun kötü etkilerini doğrudan resimi çizerek üzerinizden atabilirsiniz.

5) Günün bazı saatlerinde nefes alma verme etkinliği yapın. Bu sayede kanınıza oksijen dolacak ve kan akışınız hızlanacaktır.

6) Giyinirken dikkat edin. Mavi patlaması olan bir kıyafet giymeniz endorfin hormonu salgılamanıza yardımcı olacaktır.

7) Sıcak bir banyo her zaman kişiyi rahatlatır. Sıcak su stresin neden olduğu ruhsal aşınmayı her zaman alır götürür

8) Gevşeme ve meditasyon egzersizlerine zaman ayırmayı ihmal etmeyin. Gözlerinizi kapatın ve dinleyin. İki dakika boyunca bunu yaparak etrafınızda kaç farklı ses olduğunu işitmeye çalışın.

9) depresyonla mücadele yalnızca ilk savaşın sonunda galibiyetle sonuçlanmaz. Ama kararlılıkla yapılan bir depresyon tedavisi ile kesinlikle kendinizi depresyondan kurtarabilirsiniz.

Saç Ektirme Fiyatları

Daha önceki yazılarımızdan birinde saç ekiminin maliyetini fiyatını çıkamıştık ancak tekrar saç ektrime fiyatları konusund akonuşma ve yazma gereği duyduk. Saç ektirme her kesin göze alamayacağı maliyetli ve karşılığında garantili bir sistemdir. Saç dökülmesi genetiktir ve saç dökülmesinin tek tedavisi cerrahi saç ektirmedir. Şimdi saç ektirme ameliyatı na girmeden önc eyapılabilecekler ve saç ektirme fiyatları hakkında biraz bilgiler verelim.

Saç ekim fiyatlarına geçmeden önce modern saç ekimi hakkında birkeç önemli ipuçundan bahsedeceğiz. Saç ekiminin değişik teknik ve yöntemleri vardır. bunlardan bazıları mikro aşılama yöntemi, Bölgesel aşılama yöntemi, Mikro cerrahi yöntemi ve mikro cerrahi ile saç nakli gelmektedir.

Saç nakline karar verdikten sonra uyapmanız gereken ilk iş saç naklini size yapacak firme veya hastaneyle görüşmek olacaktır. Burada size saç nakili hakkında gereken bilgileri vererek ufak bir araştırma sonucunda sizin saç ektirmeke ihtiyacınız olup olmadığını çıkaracaktır. Seçtiğiniz saç ekim cerrahı da sizin için önemlidir. Doktorun yetenekleri bilgisi herşeyi sizi doğrudan etkilemektedir. Bu yüzden doktorunuzu seçerken çok dikkat edin.

Saç Ektirmenin Maliyeti Nedir?



Saç ektirme fiyatları nedir? en önemli sorunun cevabını şimdi vereceğiz. Saç ektirme işleminin fiyatı çok değişkendir. Bu fiyatların böyle değişken olmasının ana sebebi kullanılan yöntemlerin çokluğu ve saç ekim merkezlerinin değişik ücret politikası uygulamasıdır. Bu yüzden saç ekiminin maliyeti merkez merkez değişmektedir. Ülkemizde bu işlemin maliyeti genellikle 2000$ le 3000$ arasında değişmektedir.

1 Ekim 2009 Perşembe

Saç Nakli Fiyatlari

Bu yazımızda saç nakli nasıl yapılıyor, saç naklinin maaliyeti nedir? Saç ektirme ameliyatı nasıl yapılır bu tarz sorulara cevaplar bulmaya çalışacağız. Saçlar insanları nkendilerine olan gücenlerini tazelemelerini sğlayan sosyal bi albenidir. Saçı dökülen insanlar mutsuz olabilirler. Son yıllarda saçı dökülen insanların arasında saç nakli ve saç ektirme ameliyatları oldukça popüler olmaya başladı.
Olsa çok daha popüler prosedürü daha o geçmiş, çoğumuz hala nasıl yapılır bilmiyorum içinde olmasıdır. Arama, bir saç nakli için nakli sağ şeklidir yapmadan önce, bu süreci nasıl çalıştığını anlamak önemlidir. Öncelikle saç nakilin gerçekten başarılı olup olmayacağını öğrenebilmek önemlidir. Bunun için de çeşitli testlerden geçmek gerekmektedir. Saç nakli için yapılacak testlerden bir tanesi ense kökündeki saçların kalitesinin yeterli olup olmadığıdır Eğer ense kökündeki saçlar kaliteli değilse o zaman saç nakiliin yapılması pek önerilmez.
Saç ekildikten sonra dökülür mü?

İşte bu sorunun cevabı yapıalcak testlerle belirlenir. eğer ekilen saç dökülecekse o zaman saç nakli yaptırmaya gerek kalmayacaktır. Eğer testlerden olumlu sonuçlar alınırsa yani ense kökündeki saçların kalitesi beklenen düzeydeyse işte o zaman saç nakiline uygundur.

Saç Nakli Nasıl Yapılır?

Bu durumda ilk şey cerrah sizin için bir saç çizgisi çizmek edecektir; böylece görebilirsiniz o yeni saç çizgisi çekebilir. Kafa derisi sonra saç değiştirme sürecinin bir parçasıdır ve bu noktalar yerleştirilir olmaktır saç olarak numaralandırılır traş olan. Bir kez bu adımlar tamamlandığında, derinin saç nakli olmak ve bağlı başınızı kaldırılır. Bu karmaşık saç yenileme işlemi olur sonraki şey, kafa derisi geri birlikte zımbalanmış gets olduğunu. Bu olan kıllar her bir saç kökü kaldırmak teknisyenlere üzerinden açık olduğundan transplante gerekir. Ondan sonra da bir tuz çözeltisi içinde nakli bekliyor onları koyun. Bu süre beklemek de, küçük insizyon başın önünde nerede cerrah yeni saç çizgisi çekti yapılır. Aslında, ayrı bir kesim her folikül için, nakledilen için yapılır bazen 2.000 insizyonlara kadar.Sonra gerçek saç restorasyon başlar. Cerrah köklerinin alır ve bunları eklemek başlar. Doktorunuz dikkatle, bu saç düz büyümeye konumda olmasını sağlamak için çalışan her bir yer olacaktır. Bir kez her şeyi, doktorunuz sizin işlem yapılması gerektiğini telaffuz edecek şekilde görünüyor.