30 Ekim 2010 Cumartesi

Bebeğimin Ateşinin Nasil Düşürebilirim

Çocuklarda ve bebeklerde ateş düşürmenin birden fazla yolu olmakla birlikte bazı durumlarda mutlaka hastanaye gitmekte fayda vardır. bebeğimin ateşini nasıl düşürebilirim diyen anne ve babların yapması gerekenler sırayla aşağıda gösterilmiştir. Üç aydan küçük çocuklarda ateş görülmesi halinde, bebeğin üzerinin açılarak beklenilmesi gerektiğini kaydeden Uzm. Dr. İsmail Özcan, çocuğun ateşi çıkarken titremesinin son derece normal olduğunu söyledi.

"Üşüttüğü için ateşi çıktı" diye çocuğun üzerinin örtülmesinin yanlış olduğunu dile getiren Özcan: "Kalın giysiler vücut sıcaklığını dışarı geçirmeyerek çocuğunuzun ateşinin daha da yükselmesine neden olur. Çocuğunuz titriyorsa, onu bir çarşaf veya ince bir havluya sarın. Üzerini açmanıza rağmen çocuğunuzun ateşi 39 derecenin üzerine çıkıyorsa hemen doktorunuzu arayın. Isıyı hızla düşürmenin yolu ılık duşa sokmak veya ılık ıslak havlu ile kompres yapmaktadır. Çocuklarda hiçbir zaman aspirin ateş düşürücü olarak kullanılmamalıdır. Parasetamol 4–6 saatte bir verilir. Ateş parasetamole rağmen 38,5 derecenin üzerinde seyrederse doz Aralığını 4 saatten 3 saate almak yerinde olabilir. Aktif maddesi İbuprofen olan ilaçlar, 3 saatte bir parasetamolle birlikte kullanılmalıdır." şeklinde uyarılarda bulundu.

17 Ekim 2010 Pazar

LAzerli İmplant TEdavisi

Son yılların gözde tedavilerinden olan implant tedavisi ülkemizde de sıklıkla kullanılmaya başlanan bir tedavi haline gelmiştir. Ancak son günlerde gümdeme bomba gibi bir haberdüştü. implant tedavisinde özellikle artık lazerli implant kullanıcağı söylenmektedir. lazerli implantın fiyatı ve detayları ilerleyen günlerde netlik kazanacaktır.

SÖzzeybek, şunları kaydetti: “Eski teknolojiyle üretilen implantların uygulandığı tedavide 1. yılın sonunda çenedeki kemik kaybı 1 milimetre iken lazerle üretilenlerde sadece 0.20 milimetre oluyor. Eski yöntemle üretilen implantların kemiğe kaynadığı yerde oluşan oyuğa zamanla bakterilerin yerleşmesi sonucu lazerli implant meydana gelen kemik kaybı, implantın ömrünü kısaltıyor. Oysa lazerle üretilen implantta epitel hücre kontrol altına alındığı için yok denecek kadar az bir oyuk meydana gelmesi nedeniyle bakteri oluşumu engelleniyor. Bu da implantın ömrünü uzatıyor.” lazerli implant

14 Ekim 2010 Perşembe

Lazerli İmplant

İplant tedavisinde yeni bir çığır açacak olan lazerli implant artık türkiyede. Lazerli İmplant yönteminde üst sıralara çıkması gereken bir site de http://www.lazerliimplant.com/ dır.

Lazer-lock teknolojisiyle üretilen bu implantların en üst kısmındaki 0.3 milimetrelik bölümde nano ve mikro düzeltmeler yapılarak epitel hücrenin kontrol altına alındığını anlatan Özzeybek, bu teknolojinin ilk olarak ABD’de uygulanmaya başlandığını, son 1 yıldır başka ülkelerde de yaygınlaştığını belirtti.

Özzeybek, şunları kaydetti: “Eski teknolojiyle üretilen implantların uygulandığı tedavide 1. yılın sonunda çenedeki kemik kaybı 1 milimetre iken lazerle üretilenlerde sadece 0.20 milimetre oluyor. Eski yöntemle üretilen implantların kemiğe kaynadığı yerde oluşan oyuğa zamanla bakterilerin yerleşmesi sonucu meydana gelen kemik kaybı, implantın ömrünü kısaltıyor. Oysa lazerle üretilen implantta epitel hücre kontrol altına alındığı için yok denecek kadar az bir oyuk meydana gelmesi nedeniyle bakteri oluşumu engelleniyor. Bu da implantın ömrünü uzatıyor.”

Lazerle üretilen implanttaki kemik kaybının, bugüne kadar bu tedavide ortaya çıkan en düşük oran olduğunu bildiren Özzeybek, yeni geliştirilen bu teknolojinin Lazer Lock Amerikan Osseointegrasyon Derneği’nin ‘en iyi buluş’ ödülünü aldığını söyledi.

2 Ekim 2010 Cumartesi

Ahmet Maranki Eklem Ağrilarina iyi gelen bitkiler

Ahmet Marankinin Eklem Agrılarını Giderici etkiye Sahip Olan Masaj Yağı Karışımını aşagıdan bulabilirsiniz.

Boyun ağrıları,bel ağrıları,eklem ağrıları için:

Hardal yağı
Biberiye yağı
Kekik yağı
Zeytin yağı
Badem yağı
Ceviz yağı

Eşit miktarlarda bir kapta karıştırarak eklem yerlerinize sürün. Streç filmle sarın.

Cinsel Gücü Arttiran Şifali Otlar

Cinsel Gücü Arttiran Şifali Otlar herkesin bri numaralı konularından bir iolmuştur çgünümüz yaşamında stresinde verdiği bir sistemden dolayı cinsel performanslar oldukça düşmektedir. bu sebeplerden dolayı yapıllması gerejen en iyi şey cinsel gücü arttıran otları tepit etmektir. * Tarçın: Hormonları çalıştırır ve cinsel gücü artırır. Bir bardak suya bir
kahve kaşığı atılıp çay gibi içilebilir. Sütlü tatlıların üstünde kullanmayabilirsiniz.

* Ay çekirdeği: Cinsel arzuyu artırıyor ama sivilce ve kilolarda da artışa neden oluyor. Birinden birini seçeceksiniz!

* Yulaf ezmesi: Özellikle kadınlarda cinsel isteksizliği giderir. Hormonları düzenler ve vücut direncini artırır. Her sabah sütlü yulaf ezmesinin içine isterseniz ceviz, fındık, antepfıstığı koyabilirsiniz. Bu kuvvetli öğünle gününüzü daha kolay geçirebilirsiniz.

* Üzerlik tohumu: C insel gücü artırır, hamileliği kolaylaştırır. Ezilmiş tohum günde 1-2 gr. bala karıştırılarak yenir veya doğrudan suyla içilebilir.

* Kırmızı ve yeşil acı biber, karabiber: Hep tatlılar bu etkiyi yapacak değil ya, inanamayacaksınız ama acı da cinsel isteği kamçılar…

* Sarmısak: Tüm hormonları çalıştırır. Çiğ olarak yenmesi tavsiye edilir.

* Roka: Yeşil sebzeler içinde bu anlamda en değerlisi rokadır. Yalnız balık yanında değil, salatalarda da kullanmalısınız.

* Zencefil: Tüm vücudu uyarır, bedenen ve ruhen güç kazandırır. Kurabiye ve tatlılarda da kullanılabilir.

* Kekik ve nane: Özellikle kadınlarda bütün kadınlık hormonlarının düzenli çalışmasını sağlar ve vücudu güçlendirir.

* Hardal, kimyon, kişniş: Bütün hormonları çalıştırır ve sinirleri de kuvvetlendirir.

* Vanilya: Hem bedeni, hem de sinirleri güçlendirir, cinsel gücü artırır. Tatlı ve keklerde bol bol kullanılabilir.

* Isırgan tohumu: İşte ufak bir mucize. Bir kilo bal ile 100 gr. ısırgan tohumunu karıştırın ve her gün bir kaşık yiyin. Bomba gibi hissedeceksiniz.

* Arı sütü, bal ve polen karışımı: Bu karışım hem hücrelerinizi yeniler, hem de yaşınız ilerlese de cinsel gücünüzü yerinde tutar.

hafızayı güçlendiren besinler

Hepmiz kendimizin ve çocuklarımızın hafızalarının olamsı gerekenine en üsttünde olmasını isteriz bunu besinlerle yapmanız mümkün. bugün burada paylaşaadağımız yöntemlerle hafızayı güçlendiren beinler hakkında bilgielr vereceğiz 1. Sabahları geç kahvaltı ediyor ya da kahvaltıyı ihmal ediyorsanız, o zaman mevsimlik meyve, meyve suyu ve bir bardak ılık su almayı alışkanlık hale getirin.
2. Havuç hatırlama yeteneğimizi artırır; çünkü beyin metabolizmasını canlandıran enzimler içerir.
3. Zencefil içerdiği maddelerle, beynin yeni fikirler üretmensini sağlar.
4. Sabah bir tatlı kaşığı bal.
5. Kimyon akla yeni fikirler getirir.
6. Çilek stresin etkisini azaltır.
7. Ananas ezberlemek için çok yararlı bir besindir.
8. Avokado kısa süreli hafıza için tüketilebilir.
9. Limon algılama yeteneğini artırır.
10. Karabiber
11. Fıstık
12. Fesleğen
13. Lahana, troin bezlerinin aktivitesini azaltır ve bu da sinirlenmeye iyi gelir.
14. Ceviz
15. Ay çekirdeği, bir avuç çekirdek yemek sinirleri yatıştırır. Ayrıca kasların gevşemesini sağlayan magnezyum sayesinde iyi bir uyku sağlar.
16. Bir avuç siyah üzüm.
17. Soğan aşırı yıpranmaya, fiziki yorgunluğa karşı kanı sulandırır. Böylece beyin oksijeni daha kolay alır.
18. Yumurta İçindeki kolin maddesi, beyin hücrelerini yeniler, güçlendirir.
19. Balık beyin hücrelerinin gelişimini sağlayan Omega-3 içerir. Haftada bir kez yenmesi tavsiye edilir.
20. Yulaf, vücuda yavaş yavaş ama iyi bir enerji sağlar. Her gün kahvaltıda yemeye dikkat edin.
21. Barbunya, besinden alınan B1 vitamini eksik olursa, hafızanın normalden daha zayıf olmasına neden olur. Haftada 2-3 kez yenmelidir.
22. Bezelye, Ergenlik döneminde yaşanan anksiyeteyi yok edecek B1 ve B3 vitaminlerini içerir. Haftada en az iki ya da üç tabak alınmalıdır.